Yönetim kurulu üyelerinin maaşı normal yönetim kurulu üyeleri için aylık 5bin TL, bağımsızlar için 10bin TL. (Genel kurul tutanağında madde 8.) Holding bünyesinde başka yerlerden de muhtemelen gelirleri vardır ama yöneticilerin milyonluk gelir elde etmesi için yeterli cirosu olan bir holding değil burası. (Gsd Holdingin 2021 yılında genel yönetim gideri bile toplamda 60 milyon TL.)
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...79cc7da7912e53
Temettü politikası ise 2015 yılına ait genel kurulda 2016’dan itibaren aşağıdaki gibi değişti. (Yatırımcı ilişkilerinin sıkça sorulan sorularında var.) Son temettüyü de 2015 karından ödedi zaten. Genel kurulda tekrardan bir değişiklik olmazsa temettü ihtimali yok diye düşünüyorum. Bu arada bize lazım olan temettüden ziyade agresif hisse geri alımı bence. Geçmişte Gsdho yönetimi, sermayenin %20’si kadar hisse geri alımı yaptı ve bunun yarısını güzel bir karla sonradan sattı diye biliyorum. Bence yine benzer ortam var.
“GSD Holding A.Ş.'nin kar dağıtım politikası "iştirak ve bağlı ortaklıklarımızın büyüme planları, yatırım faaliyetleri ve mevcut finansman yapıları göz önüne alınarak, karların bünyede tutulması yoluyla büyümenin finansmanı için, karların olağanüstü yedeklerde biriktirilerek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun bedelsiz sermaye artırımlarına ilişkin düzenlemelerindeki kıstaslar karşılanabildiği ölçüde, iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımlarında pay olarak dağıtılması" şeklinde belirlenmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 16. maddesinin 8. Fıkrası uyarınca, sermaye artırımının yapılmasına ilişkin yasal zorunluluklar saklı kalmak üzere; payları borsada işlem gören ortaklıkların dönem karı hariç iç kaynaklarının sermayeye eklenmesi talebi ile kurula yapacağı sermaye artırımı başvurularından, sermaye artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması dikkate alınarak yapılacak hesaplama sonucunda payın düzeltilmiş borsa fiyatının 2 TL’nin altına düşmesine sebep olacak başvurular Kurulca işleme alınmamaktadır.”
Yer İmleri