Ben Cengiz Bey'in bir kişi ya da grup tarafından yönlendirildiğini ve belirli amaçlar doğrultusunda hisseye giriş yaptığını düşünüyorum. Gelişmeler yönetimi ele geçirme girişimi olabilir izlenimi uyandırıyor fakat yüzde 53 hissenin Albaraka grup elinde olması böyle bir olasılığı azaltıyor. Lakin mirasçılar arasında gizli bir rekabet de söz konusu olabilir (Albaraka bankacılık grubu ve Dallah Albaraka holding hisse ve ortaklık yapısı ve kardeşlerin hisse oranlarını incelemek lazım oradan bir şeyler çıkarılabilir ) Diğer taraftan 2018 (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) yılında grup patronu rahmetli Saleh Kamel'in de aralarında bulunduğu bazi Arap milyarderlerin Prens Salman tarafından tutuklanması ve servetleriinin bir kısmını kraliyete bağışlamaları karşılığında (kimin ne bağışladığı ya da söz verdiği bilinmiyor lakin tutuklananların hepsi forbes milyarderler listesinden çıkarıldı) serbest bırakılmaları olayı da bizim bilmediğimiz birtakım güç mücadelelerini tetiklemiş olabilir. Zira hissede 2018 sonrası manipülatif hareketler başladı ve halen devam ediyor. Velhasıl benim fikrimce daha önce bistte adını duymadığımız saygın iş adamı olarak bilinen zengin insanların birden bire hisseye girip milyonlar gömmesi ve SPK'dan ceza alarak isimlerini nahoş bir şekilde duyurmuş olmaları bana bilanço beklentilerine bağlı sıradan bir hisse yatırımı yaptıkları izlenimini vermiyor. Bekleyip göreceğiz neler olduğunu. Sabır diliyorum hepimize.
Yazdıklarım uçuk düşünceler olabilir ama hissede son 3-4 yılda yaşananlar umulmadık gelişmelerin ortaya çıkabileceğine işaret ediyor. Yine de benim söylediklerimi dikkate alarak yatırımlarınıza yön vermeyiniz. Ben sedece yaşanan gelişmelerin altında yatan temel sebepler konusunda kendi mantığımca olasılıkları dile getiriyorum.