Ben de ALMAD hissesi tutuyorum ama kafama takılan noktalar var aslında. Belki tamamen yanlış yorumluyorum bilmiyorum.

Batı Trakya Madencilik'ten 15 milyon TL'ye zenginleştirme ve yıkama tesisini aldığımız yazıyor geçmiş kaplardan birinde. Buranın eski Yön.Kur.Başkan Yardımcısı Burak Altay diye birisiymiş sanırım. (Bu isim tekrar gelecek) O sırada faaliyet raporlarında kömür zenginleştirme ve yıkama hizmet bedelleri gözüküyor, buradan para kazanmışız. Ancak son 2022 ilk çeyrek faaliyet raporunda bu kalemi göremedim. Eğer zenginleştirme ve yıkama yapmayacaksa neden satın alındı ki? Sadece kendi üretimlerinde mi kullanılıyor artık?

Bir başka kapta yıkama tesisi aldığımız Batı Trakya Madencilik'e maden sahası dışında bulunan ve kömür madeni bulunmayan 88 adet arsa satıyoruz 32,675 milyona. Bir başka anlamadığım konu buralarda maden yoksa bir madencilik şirketi neden buraları alıyor ki? Ayrıca bu satıştan sadece 2 milyon tl peşin alıyoruz ve geri kalan miktarı 31 aralık 2022'ye kadar alacağımız yazıyor. Bu kadar yüksek enflasyon olan bir zamanda neredeyse tüm parayı TL olarak neden bu kadar uzakta alıyoruz?

Bir başka kapta Çan 2 Termik A.Ş. ye 2 milyon ton kömür teslimi için sözleşme yaptığımız ve 15050 ton teslim ettiğimiz yazıyor. Çan 2 Termik halka arz dokümanında Yönetim kurulu başkanı Burak Altay.

Yine başka bir kapta Çan 2 Trakya Kömür maden a.ş. ile kömür sahasının işletmesi için çerçeve anlaşması yaptığımız yapıyor. Bu şirket Çan 2 Termik A.Ş. nin %100 iştiraki ve yönetim kurulu başkanı yine ito websitesinden baktığıma göre Burak Altay.

Şimdi yazacağım kısmı ben anlamadım muhtemelen son faaliyet raporunda rödovans sözleşmesi kapsamında üretimden bahsediyor. Yanlış anlamadıysam bu başkası işletiyor demek, yanlışsa lütfen düzeltin. O zaman alınan makineleri, kamyonları neden alıyoruz ki?

Dediğim gibi ben anlayamadım, anlayan varsa açıklarsa sevinirim. Bana ilişkili taraflar hep aynı gibi geldi ve anlam veremedim. Yıkama ve zenginleştirme tesisi çalışıyor mu? Çalışıyorsa neden faaliyet raporunda ayrı başlık yok, çalışmıyorsa neden aldık? Maden sahası olmayan bir yeri, bir maden şirketi neden alıyor? Bu enflasyonist ortamda neden ödeme bu kadar erteleniyor. Kömür siparişi aldığımız şirketle işletme sözleşmesi mi imzalandı?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.