Dunyada bazi ulkeler var ekonomilerinin buyuk bolumu enerji sektorune bagli ve oradan besleniyor. Bir cok arap ulkesi ve Kanada bunlara ornek
Yeni cikan haberlere gore Norvec 2025 te elektrikli olmayan arabalarin satisina izin vermeyecek. Etrafindaki iskandinav ulkelerinin de bunu izleyecegi tahmin ediliyor
Ote yandan Fransa gibi buyuk bir ulke dun aldigi kararla 2040 itibari ile elektrikli olmayan arabalarin satisinin yasaklanacagini yayinladi.
Volvo 2022 itibari ile uretecegi butun arabalarin ya elektrikli yada hybrid olacagini ve benzinli ve dizel araba uretmeyecegini bildirdi. Dusunun bunu bir Cin sirketi soyluyor. Volvo biliyorsunuz Cinlilerin.
Petrole talep dusmeyecek ama petrol uretiminin sirketlere ve ulkelere verdigi o ekstra refah ve oluk oluk dolar akmasi eski gunlerde kaldi. Kaya petrolu teknolojisi yuzunden petrolun bundan boyle 50 dolari asmasi mumkun degil. Cunku ne zaman petrol fiyatlari baskaldirip 50 yi gecmeye kalksa North Dakota daki kaya petrolu uretimi ziplamaya basliyor. Cunku adim adim izliyorlar.
Emlak piyasasida bundan etkilenecektir. ABD de teknolojinin besigi olan eyaletlerde ekonominin ve maaslarin yukseldigini goruyoruz ama enerjiye bagimli olan eyaletlerde ise ekonomik gidisat ulke averajinin gerisinde kaldi ve kalmaya devam edecek.
Benimde bulundugum yerden ayrilmam gerekiyor artik enerji piyasasindan hic umudum kalmadi. Eski ikramiyeler hediyeler maas zamlari yok. Baska bir sehir belkide ulke bulup gitmek lazim. Yada erken emeklilik.
Yer İmleri