Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
Her yıl kendi içinde bağımsız değerlendirilir. Eğer çıkan kupon faiz geliri sıfırdan büyük çıktıysa, geçmiş yıl zararları mahsup edilebilir.

Geçmiş yıl zararları mahsup edilirken kural (+) bakiyeyi (-) ye getirmemektir.

Diyelim bu yıl kupon faiz geliriniz (-) 100$ çıktı.

Bir sonraki yılda (+) 80$ oldu.

Siz geçmiş yıl zararınız olan 100 doların sadece 80 dolarını mahsup edebilirsiniz. -20 dolar 2022 zararı olarak kalır

Bu durumunda hesap tablonuzda eurobond faiz gelir durumunuz

2022 (-) 20$
2023 0$ olur

2022 yılı zararını 5 yıl içerisinde gelecek yılların gelirinden mahsup etme hakkınız vardır.

Bu durumda 2022 yılı zararını 2023,2024,2025,2026,2027 yılı gelirlerinden mahsup edip, düşebilirsiniz.

2028 yılına gelindiğinde hala mahsup edilmemiş 2022 yılı zararınız varsa artık hakkınız yanar.

O yıl içerisinde biri iskontolu biri iskontosuz iki eurobond alırsanız, iskontolu eurobondun faiz gelirini ayrı, iskontosuz olanın ayrı hesaplayıp o yılın kupon faiz gelirini bulursunuz.

Uzun lafın kısası her bir eurobondun faiz geliri ayrı hesaplandıktan sonra toplanıp cari yılın kupon faiz geliri elde edilir.
teşekkürler. Birde benim için şöyle bir durum oldu. İskontosuz olarak eylül ayında bir eurobond aldım. İlk kupon ödemesi 2023 Ocak ayında olacak. Diğer eurobondlardan ise bu yıl içinde kupon ödemesi aldım. Bu iskontosuz eurobond'un zararını bu yılki diğer kupon ödemelerinden düşebilirmiyim? yoksa 2023den itibaren mi düşebilirim?