-
Cam imalat endüstrisinde kötüleþen uluslararasý ve yerel fiyatlar, Kasým 2022'de aylýk Soda Külü fiyatlarýnda önemli bir düþüþe neden oldu. Artan küresel durgunluk, alýcýlar arasýndaki satýn alma ilgisini azalttý ve yeterli stok mevcudiyeti ile Soda Külü maliyetlerinin düþmesine neden oldu.
Avrupa Soda Külü piyasasý, Kasým 2022'de Cam üretim endüstrisinden düþüþ eðilimi yaþadý. Yaklaþan kýþ mevsimi boyunca yükselen enerji fiyatlarý, sonraki Cam endüstrisi operasyonlarýnda bir azalmaya neden oldu ve inþaat sektöründen gelen zayýf talep, emtia fiyatýný etkiledi. Avrupa'da devam eden durgunluk, Soda Külü fiyatlarýnda güneye doðru bir gidiþata yol açtý. Artan doðal gaz ve elektrik maliyetleri ile birlikte üretim maliyetleri üzerinde devam eden enflasyonist baský, bölgede Soda Külü için yeni tekliflerin önünü kesti. Böylece, Yoðun Soda Külü fiyatý, Kasým 2022'de aylýk %1,8'lik düþüþle 500 USD/ton FOB Stassfurt (Almanya) olarak deðerlendirildi.
Çin Soda Külü, aþaðý yönlü cam endüstrisinden gelen durgun talep nedeniyle Kasým 2022'de sona eren fiyat düþüþüne devam etti. Tüccarlar, artan enerji fiyatlarý ve yerel pazardaki alýcýlar arasýndaki düþüþ eðilimi nedeniyle cam üretimindeki kesintinin emtia fiyatlarýndaki gevþemeye katkýda bulunduðunu açýkladý. En son içgörüye göre, Çinli Cam üreticileri pazardaki üretimi geniþleterek 2022 Kasým ayýnýn sonlarýnda Soda Külü fiyatlandýrma dinamiklerini etkiliyor.
ChemAnalyst tahminine göre, Çin Soda Külü fiyatlarýnýn, Aralýk 2022'de yan sanayi Cam imalat endüstrisindeki üretim faaliyetindeki artýþ ve Soda Külü satýcýlarýyla sýnýrlý stok mevcudiyeti ile talep artýþý nedeniyle artmasý bekleniyor. Ayrýca, zayýf maliyet aþaðý yönlü Cam imalat sanayinden gelen desteðin, Avrupa'da 2022 yýlýnýn sonunda emtia fiyatýný etkilemesi bekleniyor. Ytd
Demiþ Bob Duffler 30 Kasým 2022 tarihinde.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri