Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
hala anlamamakta ısrar eden arkadaşlar var.şu fonu alsa idin şöyle olurdu falan annanemin bıyıkları olsa idi dedem olurdu.
sen aldın mı 10 yıl boyunca duzenli olarak bu fonu? yok
forumda 1 tane allahın kulu var mı 240 ay boyunca her ay duzenli yatırım fonu almış? yok

10 yıl önceye bakıp geçmiş fon getilerinden yukseğini seçip bunu alsaydın demek iş degil yaz bakalım 10 yıl sonra hangi fon ne kadar olacak?sen o fonu bulacaksın duzenli olarak alacaksın 10 yıl sonra da bes ile karsılaştıracaksın yoksa btc ye yatırım yapan adam şu an teknesinde viskisini yudumluyor o da 10 dolardan alıp 60 binden sattı ise.
Ben pasif yatırım örnekleri veriyorum, pasif yatırımlar arssında bes in vasat olduğunu söylüyorum. mac fonu bir örnekti hisse fonlardan başka birinide seçebilirsin tkf olur tcd olur yeni fonlardan nnf olur geleceğe yönelik takip et. Eurobond al pasif olarak bekle 10 yıl sonra getirin ne olur bak. Onu geçtim bist 100de tuprs thyao ford eregli sise aselsan kords aksa alkim doas toaso krdmd vestl vs bist 30 dan kurayla 5 hisse belirle bunu 10 yıl biriktir daha çok kazanırsın.

Ben para tutamıyorum harcıyorum bes benim için iyi oluyor parayı bağlıyorum oraya diyenlere sözümüz yok. Söylediğimiz şu devlet katkısıda verse bu bes fonları pahalı kötü yönetiliyor devlet katkısıı etkisiz.

Sana geçmişte en çok getiri sunan şeyleri söylemiyorum o zaman hektaş sasa egeen yatır paran uçardı derim yada senin verdiğin örnek gibi 15bin dolardan bitcoin al 60bin dolarda sat daha çok kar edersin derdim ama bunlar çok zor işler. Bes gibi pasif yatırım seçeneklerini sunuyorum.

10 yıl sonrası için örnek istiyorsan onuda söyleyeyim buraya not düşmüş olalım. Birikiminin %50si eurobond %50sinide yukarda saydığım hisselerden 5 tanesini seç biriktir başkada bişey yapma. Emin ol besten çok daha fazla kazanacaksın.