Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
Aslında en doğrusu çıkış başladıktan sonra almak, bir miktar yüksekten alınır belki ama aylarca boşa mal taşımaktan iyidir, ben yılbaşından önce bir çıkış olur mu acaba diyerek girmiştim olmadı, neyse ki çok yüklü girmemiştim, artık zarar %15 falan olursa oradan bir miktar daha alıp uzun vadeli beklerim yapacak bir şey yok.
Eurobond işini de denemek amaçlı hafta içi yakın vadeli bir miktar aldım, aklımdaki bir ev satışı var gerçekleşirse çeşitli vadelerde alış yapmak ama zamanlama konusunu tam anlayamadım, o zaman da doları yüksekten alma ihtimali var.
çıkış başladıktan sonra almanın iyi bir yol olmadığını %6-7 zarar ederek kendiniz tecrübe etmişsiniz zaten. yükselmeye başlaması demek ordan daha kötü bir dalış yapmayacağı anlamına gelmezki. benim tecrübeme göre borsaya girişin en mantıklı yolu dip yakalama çabasına girmektir. misal grafiğe bakınca buraların dip olduğu belli. burda zarar potansiyelin max %20 ama kar potansiyelin belki %100 hatta daha fazla öyle bakılmalı. her yükselişte bu oran aleyhinize kötüleşecek.