Originally Posted by
ABKA
Öğretmenlik diğer meslekler gibi değil.Mesela normal memur haftada 40 saat çalışır.Ama o hikaye.İŞİN NETİ 20 saati geçmez.
Hatta daha az.Üniversitelerde öğrenci işlerinde çalışan,hastanede çalışan memurlar(özlükte-oksijende vs.) bunların günlük aktif işleri 2 saati geçmez...
Mesela doktor -sağlık memuru nöbet tutar.24 saat ücret alır ama bunu 8 saati uyku,çay-çorba-geyik sohbetini çıkar; neti 8 saati geçmez...Elbette istisnalar vardır ve gördüm de...Ama bu işlerin çok yakından bilen birisiyim.
Bana istisnai durumları göstermeyin.ANKARADA gördüğüm bunlar.
Ama öğretmen 25 saat girer.Sürekli anlatmak zorundadır/resim-müzik-bedeni es geçiyorum)
Eğer özellikli okulda ise o zeki öğrencilere laf anlatmak zordur..İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ bunun dışında..orada öğretmenin krallığı var..
Bence kesinlikle öğretmenliklerde branşlara göre özlük hakları düzenlenmeli.MATEMATİK-TÜRK DİLİ ED.-FİZİK-KİMYA-BİYOLOJİ-TARİH-COĞRAFYA nın hakları ile diğer branşlar bir olamaz...
Özellikle matematik-türkçe ...Bu ders öyle imtiyazlı hale gelmeli ki yks de ilk 10.000 den alacak hale gelmeli...Maaşını yap 50.000 tl; gör en zeki öğrenciler nasıl seçiyor.
Yer İmleri