Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
Ben ekimden bu yana paramla uygulamasıyla takip ediyorum dolar bazlı %84 tl bazlı %164 getiri sağlamışım ve hepsi sadece yatırım fonlarıyla tek bir hisse almadım. Ayrıca beste bile %120 civarı getirim var ALR ve ALI fonlarıyla. Tek yaptığım geçen sene hisse senedi rallisinden yararlanıp Ocakta ilk çöküşte kaçmak oldu. 19 ocakta nasdaq girdim komple ve Mayıs'ta full Biste döndüm. Bu sayede dolar bazlı getiriyle AFT fonu güzel para kazandırdı. Şimdi IPB MAC NNF HVZ olarak dağıttım ve bu ay içinde kar realizasyonuna gideceğim. Sadece önce düşüş başlasın mı yoksa başlamadan bu hafta mı çıksam ona karar veremedim. Belki bi kısım bugün satabilirim. Bununla birlikte dolar yükselişi %50 civarı olmuş ama hyundai sıfır modelleri %80 vw %90 zamlanmış ağustostan ağustosa. Ancak araba işinde balon olduğunu düşünüyorum yıllık %70-80 tl bazlı dolar bazlı %25 büyük portföyler için sağlıklıdır diye düşünüyorum. Ben evi satıp martta dg28 eurobond aldım yıllık %9.5 faizle, 6 ayda bir faizleri üstüne koyarsam 10 yıl sonunda 200k usd 500k usd ediyor yani dolar bazlı %9.5 sabit getiri için milyarca dolar para yatıran yabancı yatırımcı var. enflasyona bakıp enseseyi karartmayın bir araba bugün 40k usd iken 10 yıl sonra hele elektrikliler her sene ucuzlarken 100k usd olamayacaktır. ötv mtv ne koyarsan koy zurnanın zırt dediği noktadayız.
Merhaba . Sizinki rüya gibi bir alım satım olmuş. Geçen seneki rallinin tamamından faydalanmak ve tam düşüş başladığı zaman çıkmak. Sonra bu parayla abd borsasına girip oradaki ralliyi yakalamak. Sonra mayısta tamamen yine biste dönüp bunu da yakalamak. Bir metodunuz var mı bunları yaparken? Çok çok zor bu zamanlamayı yapmak.