Ok anlıyorum sizi.

Zamanında bu şirketi çok iyi tanıyan bir arkadaşım şunu demişti.
"BU ŞİRKETİN SORUNU PARA KAZANMAK DEĞİL, PARAYI TUTMAK"

parayı fazla bulduğunda fütursuzca harcamalar olur. bu da karlılığı ve temettüyü etkiler.

Her holdingte bir iskonto vardır. bu şirkette ise holding + patron iskontosu var.

Böylesine bir ralli gününde yatırımcının sinir uçları ile oynayan hareketler. Enteresan.

Patronunun kendi tahtasında oyuncu olduğu bir şirkete yatırım yapılmaz. Ancak Beşiktaşk gibi dönemsel trade edilir. Çünkü patronun da bunu yaptığına yönelik genel bir kanı var.

syg.
 Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
Üstad, bahsettiğiniz holdingler kendi alanlarında globalleşmiş ve agresif büyümelerini tamamlamış, nakit yaratan ve her sene Türkiye'de TL enflasyonu üzerinde dünyada ise USD enflasyonu üzerinde büyüyen holdingler. Ben, enerji şirketlerinin F/K'sı ile holding F/K'sını karşılaştırmak istemiyorum ancak yatırımcı bakış açısı ile enerji şirketleri nasıl ki geleceği, prospektif F/K'ları fiyatlıyor ise, Global Yatırım Holding'de de böylesine bir potansiyel var demeye çalışıyorum. Mesela; Koç veya Sabancı Holding'in USD bazlı yıllık karları 2 katına çok zor çıkacakken, GLYHO'da iki sene sonra USD bazlı karın 5 katına gidebileceğini yazmaya çalışıyorum.