Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
Ciro =2025 yılı için en kötü senaryo 40 milyon dolar diyorum. ( bi de supriz yapıp belki 80-90 milyon dolar ciro da yapabilir )

Dolar =50 tl.

Piyasa değeri/ Yıllık satışlar yani F/S= 30 diyorum. ( çünkü aynı sektör, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin bile MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR F/S leri 20 lerde 30 larda.)

bu durumda ;

fiyat X ne olur?

F/S diyorum sürekli çümkü bu tip şirketlerde F/K süstür bana göre.

Neden mi? Çünkü yüzde 85 gibi yüksek brüt kar marjla çalışmasına rağmen , Her yıl arge ve satış pazarşlamaya , yıllık ciroya oranla çok fazla para harcfandığı için , net kar çok az gözükür hatta bazen zarar yazar bu tip şirketler. Bu sebeble mesela bir bilanço döneminde F/K 100 , 300 , 500 de olabilir , diğer bir bialnço döneminde net zarar yazdığı için sıfır (0) da gözükebilir Fiyat /Kazanç yani F/K . Bu sebeble asıl olan F/S dir , F/K değildir.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
 Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
Bi de olması gereken yüksek F/S yi geçtim , ekstra olarak daha yüksek F/S ile fiyatlanması için gerekçelerden bazıları;

1-e-turquality teşviği ve olabilecek diğer yurtiçi yurtdışı teşvikleri.
( e turqualiteden zaten 4-5 sene boyunca teşvik gelecek ve bu teşvikler zaten toplam şu anki bedelli parasının iki katı kadar yapıyor. Yani aslında önümüdeki her sene bedelli yapmassa bile, şu anki bedellinin , iki tane bedelli parası kadar teşvik alacak kron ticaret bakanlığından).

2-Yüzde 85 brüt kar marjı.

3-Ciroya oranla her yıl yapılan yüksek arge ve pazarlama giderleri.

4- Bedelliden geleek olan paranın yatırımlara harcanacak olması

5- ayne sektörde, aynı ülkede, aynı borsada işlem gören esnaf çöp yazılım şirketlerinin MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR hisselrinin FS lerinin 20 lerde 30 larda olması .Ve bu MİATK+LİNK +PAPİL +SDTTR = Hepsini toplasak bile yıllık 2 milyon dolar bile etmiyor arge ve satış pazarlamaya harcadıkları para.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
 Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
31 TL yi sevdi. Bol bol 31 ler dilerim...
31 yanına bir sıfır koy haa işte onlara 31 nasıl olur göstereceğim .

Not: yukardaki cümlenin içinde benim hedef fiyatım vardır.