Güzel bir özet olmuþ Hocam....
Küresel ýsýnma balonu ucuz enerji ile rekabet edemeyen batýnýn uydurmasý. CO2'nin atmosferdeki oraný 0.02'den 0.03'e veya 0.04'e çýkmýþ. Hepsi batýnýn safsatasý...
Almanya büyük bir öküzlük ile sýfýr CO2 üreten nükleer santralleri kapadý, komþu ülkelerden enerji ithal ediyor. Ayrýca ülkedeki kömür/linyit santrallerini açýp kullanýyor. Rus gazýnýn iki üç katý fiyatla Amerika'dan LNG ithal ediyor. Dostlar alýþveriþte görsün misali...

Originally Posted by
Hissedarxd
Sayýn fenerbahceli
Sonuçta bunlar babamýn oðlu deðil, ancak 1-2 kez vurguladýðým gibi þu tahsisli olayýnda Allah var nettiler. Ne açýklama yaptýlarsa onun doðru olduðunu gördük. Borçlarý kapatacaðýz dediler, kapattýlar; bu parayý CANTE sermayesine ekleyeceðiz deyip 18.50 den satýlan hisselerin bir kýsmýný 21.76 dan geri aldýlar. Bütün bu yapýlanlarda biz küçük yatýrýmcýlarýn cebinden 1 kuruþ para çýkmadý.
Günün sonunda bakýyorum, geri ödeme süreleri açýsýndan kömür yakýtlý termik santral kendisini 8-9 senede amorti ederken, CANTE gibi çevresel etkiler yönünden son teknoloji ile donatýlmýþ termik santrali 4 ncü senesinde borçsuz bir yapýya kavuþturup kâr edecek noktaya getirdiler.
Benim hedefim ve hisseyi portföyde tutma kriterlerim belli. Çok þey yaþadým; gördüm. Stratejilerime baðlýlýðýmla bu piyasada ayakta kalabildim. Herkesin kararý kendine. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri