Alıntı Originally Posted by omer1461 Yazıyı Oku
Cinali kardeşim; Türkiye'de şirketlerin bilançolarında her şeyi net yansıttıklarına inanıyor musun,bu bir... İkincisi,yatırım yaptığın şirketlerin işleyişini, içişlerini biliyor musun? F/K oranı pd/dd oranı gibi saçmalıklara ben inanmam. Evet, f/k oranını biliyorum. Peki sen bu şirketin her sene kaç milyon doları Votorantim'e isim hakkı olarak aktardığını biliyor musun? Yıllara vurduğunda sağ cepten sol cebe kaç yüz milyon TL kâr aktarımı olduğunu,bu rakamı dönem kârlarına eklediğinde F/K dediğin rakamın kaç olduğunu biliyor musun? Bu şirketin 2004-2023 arası enflasyon muhasebesi yaptığında BEDELSİZ ORANININ % kaçyüzbinlere çıkacağının fizibilitesini yaptın mı? Bir şirketin hissesini alırken işkembeden aaa fiyatı ucuz f/k sı düşük diye alırsan bekler durursun para kazanayım diye.
Ömer bey kardeşim,
Bilinçli ve finansal okuryazarlığı yüksek olan arkadaşların olması beni fazlasıyla memnun eder.
Fiyat kazanc oranı şirketlere yatırım için bir ölçüdür malumunuz.
Ancak anladığım kadarıyla şirketin içine hakimsiniz, inşallah kazanırsınız.
Genelde böyle bedelsiz potansiyeli olan hisdeler olay gerçekleştiğinde nasıl tepetaklak aşağı geldiğini bildiğinizi tahmin ediyorum.
Son resmi gazetede çıkan karar ile şirket mecbur kaldı sermaye artırımına bunun siz ortaklara hayırlı olmasını diliyorum.
Bedelsiz 100 liranın 2 elli TL.olmasi ile eşdeğerdir.
Ama piyasa bu olayı seviyor.
Takdir siz yatırımcı kardeşlerin.
Ben birazcık da olsa dikkat çekmek için yazdım
Bu son BIST saçma kararı ile POİP hisselerinin hareketi üzerine.
Yt.tv.degikdir
Sagliklar