Originally Posted by
hep kazan
cebirci bey merhaba , evet yanlis bilmiyorsunuz , soylediginiz dogru , mesajiniz icin tesekkurler ,kar sermayeye bolunerek temettu orani hesaplanir ,
yukaridaki mesajimda benim hesaplamamda aynen bu sekilde idi ; 3 ceyrek kari su anda %88 oraninda bedelsiz verebilme potansiyeli var demisim yukaridaki bir diger mesajimda , oradaki hesaplamamda aynen sizin dediginiz gibi sekilde , sermayeye bolerek cikardigim sonuc buydu %88 cikarmistim bedelsiz oranini bu sekilde hesaplayarak
dedim ya sabah 5 te yaptim o hesaplamayi o saatte demek dikkatimi tam verememisim aritmetik hatasi olmus orada , ama sizin hesaptada bi kucuk yanlislik var , cunku ;
3 milyar dolar tl ye carptigimizda su anki kurda dolar 30 tl ise 90 milyar tl yapar, sermayesi 4milyar 900 milyon bunu yuvarlak hesap 5 milyar alalim , 90 bolu 5 =18 cikar ,buda %1800 temettu oranidir
yani hisse sayinizi 18 tl ile carparsaniz yillik alacaginiz temettu fiyatinizi elde edersiniz , bunuda 12 ye bolerseniz aylik temettu kazancini elde etmis olursunuz ...

Originally Posted by
cebirci38
Teşekkür ederim hocam. 56 centte kabaca 18tl eder
Hocam şirket devamlı sermaye artırıyo, siz bugünkü sermayeye göre hesapladınız. Mesela 2030 yılında 20 milyar sermaye olursa ozaman bu hesap tutmaz, dolarında sasanın sermaye artış oranı kadar artması lazımki tahmin ettiğiniz gibi olsun. Yani sermaye 5 den 20 ye çıkarsa dolarda 30 dan 120 ye çıkması lazım. bence sürekli sermaye artırarak ilerde şirketi değersizleştiriyolar.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Yer İmleri