Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku


Çocuklar için yaptırdığım 2 ayrı BES var, sağolsun başta sayın asuGaGuGa olmak üzere buradaki çok değerli arkadaşların sayesinde, farklı bir yatırım aracı olarak gördüğüm için yaptırmıştım. Çocukların haberi yok ancak yaşları henüz emeklilik yaşından (56) uzak...Eylül ayında 10 yıllık sürem doluyor ve emeklilik hakkı kazanıyorum. Yaş konusunda zaten sıkıntı yok fazlasıyla geçtik oraları...

Onlara mı devretsem yoksa böyle devam edip ödemeleri rutine alarak her an kullanabilecekleri bir sermaye gibi mi bıraksam çok kararsızım...Her türlü görüş ve öneriye açığım dostlarım.


* Dip not: Hiç fon değişikliği yapmadım, buna fırsatım da olmadı zaten. Baştan bu yana Altın fondayım. Ara ara alıp sattığım oldu ancak yılda 1 belki 2 kez.
Bu sorunuza Sn.asuGaGuGa ve diğer arkadaşlar tecrübelerine istinaden çok daha doğru cevaplar verebilir.

Ancak nacizane benim şahsi fikrim sizin ödemeye devam etmeniz. Çünkü zaten devlet katkısına %100 oranda hak kazanıyorsunuz. Bu yıl sonunda devlet katkısını maksimum alacak şekilde ödeme yaparsanız iyi olur. Altın fonu gibi de güzel bir fondasınız. Çokta güzel bir noktaya değinmişsiniz: her an kullanılabilecek bir sermaye çok uygun yaklaşım diye düşünüyorum.