Alıntı Originally Posted by smiless Yazıyı Oku
canlı hayvanın et oranı yaklaşık %50 dir, 2 sinin hesabıda doğru oluyor bu açıdan. üreticinin maliyeti gerçekten yüksektir ve sayısıda gitgide azalmaktadır zaten
% 50 değil hocam
biz hersene kurban kesiyoruz... eti,kemiği ayırırız
et 22-23 kilo gelir... kemik11-13 arası... %65 gibi
birde dikkate almadığım bir konu var galiba
siz BÜYÜKŞEHİRLERİ kastediyorsunuz,
ben küçük şehirde yaşadım ve bilirim çoğu esnaflığı

şöyle bir öğreti vardır bizde... KASAPLAR EN GADDAR esnaflardır. (o yüzden zenginlikleri uzun sürmez, başka bişeyler gelir başlarına )
bizim zamanımızda öyle idi, köylerde hayvan bakılırdı... şimdi köylerde hayvan besleyen falan kalmadı
kasaplar köylere gider, nerede ihtiyaçlı olan, mecbur kalmış, gariban adam varsa onun hayvanını üç otuz paraya alır ( misal :tarım bağkuru yok, 65 aylığı yok, kocası yok, yaşlı dul kadın... tarla ekemez bişiy yapamaz, 2 ineği vardır, ee ekmek alınacak, elektrik parası şu bu, ineğin birini mecbur satması lazım )

tükanda kaç katına satar
bilinçaltımda bu yerleşmiş olduğu için, öyle düşünmüş olabilirim
büyükşehir başkadır herhalde

en basitinden, dükkan kirası 5 katıdır.. o bile % 5 maliyet fazlası yapar esnafa