Alýntý Originally Posted by MiniYatirimci Yazýyý Oku
uzun bir yazý hazýrlýyordum yanlýþlýkla sekmeyi kapadým. neyse kýsa keselim o zaman.

9 ocakta yazmýþtým þu an çaðrý yükümlülüðü yok, siz yaklaþýk 9 ay sonrasýna odaklanýn asýl bomba o zaman patlayacak diye. yalnýz bombanýn nerede patlayacaðýný belirleyecek olan þey put option sözleþmesindeki fiyat.. bomba içimizde de patlayabilir

closing 19 Þubat'ta yapýlmýþ. put option hakký 19/08/2024-19/02/2025 arasýnda kullanýlýp çaðrý yükümlülüðü tetiklenebilir. (kesin olan bir þey yok, sadece olasýlýk) bu hak hiç kullanýlmayabilir de veya %0,95i için kullanýlabilir ve yine çaðrý söz konusu olmaz..

Put optiondaki fiyata dair insider bilgisi olanlar 100 adým önde bizden. %49 için 1,21$dan geçen iþlem -eðer katakulli yapýlmamýþsa- kalan %3ü için de bu fiyat belirlenmiþ olmalý. Burada risk þu: put option sözleþmesinde fiyat daha düþük belirlenmiþse çaðrý yükümlülüðü 1,21$ deðil bu rakamdan hesaplanýr(veya 6 aylýk að. ort., hangisi yüksekse). Baþka bir ihtimal put option'da $ deðil de TL fiyat belirtilmiþ olmasýdýr bu durumda put option hakký kullanýlana kadar $'ýn yükselmesiyle çaðrý fiyatý $ bazýnda cüccük kalabilir.

Eðer put option'da fiyat konusunda böyle bir yol izlenmiþse, bu yol her ne kadar yasal olsa da ahlaki deðildir ve dürüstlük kuralýna aykýrýdýr. Normalde böyle bir yola baþvuraný Amerikada affetmezler, ancak nerede yaþadýðýmýzý unutmadan, çaðrý fiyatý noktasýnda risk oluþabileceðini belirtelim. Böyle bir yola baþvurmuþlarsa bu iþlemlerin yargýya taþýnmasý gerekir. sen çaðrý yükümlülüðü doðurmayan %49u 1,21$dan alacaksýn, çaðrý fiyatýna esas alýnacak %3ü daha düþük fiyattan alacaksýn he?

neyse, risk olmayan yerde de kazanç yok.

lafý edilmeyecek miktarda lotum vardý. geçen hafta arttýrmaya baþladým zira eðer hareket yapacaksa aðustosu beklemez. Belli de olmaz kendimi tutamayýp trade ederim malý da kaptýrýrým veya bana yeter dediðim yerde tamamen çýkarým. Çaðrýdan ekmek yiyemezsek yeni patronlar iþten anlýyor gibi; bir migros hikayesi yazamazlar belki ama uzun vadede tukaþý geçer en azýndan.
--Memiþoðlu, hiç bir þekilde %50 yi geçmeyeceðiz dediðine göre; bu hak kullanýlmayacak demektir...belki 2-3 yýl sonra olabilir; haksýz fiil davasýnda zaman aþýmý geçtiði için.... dava açýlsa bile usülden red edilir diye düþünmekteyim...

--ben þirket ile ilgili tazminat davasý açacaðým; Koç holdinge, düþük fiyat ile satmak için þirketin içinin boþaltýlmasý ve düþük karlar gösterilmesini gerekçe göstererek...