Finansal özgürlüğümü elde etmemde pek bir etkisi/katkısı olmadı ama Damadoran saygıyı hak eden birisi. Verdiği beleş derslerin Türk piyasalarında fazla alıcısı maalesef olmadı. Türkiye’de DCF’i hakkını vererek yapabilen pek fazla analist yok. Burası bakkal hesabı ile forward fd/favök ya da f/k hesaplayıp şirketlerin tarihsel ortalamalarına ya da muadillerine kıyasla hedef fiyat veren analistlerin piyasaya hakim olduğu bir ortam. Ya da destek-direnççi ya da çanak-kulpçuların takipçi devşirip kalabalıkla hisseleri hareketlendirmeyi umduğu bir hayal dünyası. Ne kısa vadecisi, ne uzun vadecisi neyi niçin aldığını, niçin sattığını, neyi niçin tavsiye ettiğini çoğunlukla izah edebilmekten yoksun. Burası daha çok momentum piyasası, ve kaynayan çorbadan bir kepçe de ben devşirebilir miyim mantığı güden spekülatörlerin yoğun olduğu sokak lezzetleri dünyası.
Belki biraz ağır kaçacak ama, Özgür efendinin borsa yatırımı konusunda kifayetli olduğunu da pek düşünmüyorum, kifayetten çok muhterislik benim gördüğüm. Üst perdeden konuşanın çok bilmiş göründüğü ortamda her zaman alıcısı bulunur.
Yer İmleri