Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
Gelen kap haberlerinden derledigim kadarıyla şirket yurt dışında 10, yurt içinde ise yaklaşık 30 noktada olmak üzere toplam 40 noktada bu işi yapiyor.

En düşük trafik cezasi 1500 tl civarinda. Ben bir sure Elazığ da bulunmuştum orada küçük bir belde belediyesi 2 km lik bir yol icin hiz limiti uygulamasi yaptirmisti. Trafik polislerinden bir gün o 2 km yoldan belediyenin günlük elde ettigi ceza miktarini duyunca cok şaşırmıştım. Hatta yanlış hatırlamıyorsam kurulumu yapan sirketin %50-50 pay aldigini duymuştum.

Bir noktadan günlük 25 cezanin kesildigini kabul ederek bir hesap yapmak istiyorum. (Yurt disinin daha karli oldugunu biliyoruz ama ben ayni sekil hesaba katacagim)

Gunluk 25×40= 1000 ceza

1000x1500 = 1.500.000 tl günlük ceza tutari

1.500.000 x 365 = 547.500.000 tl 1 yillik ceza tutari

Sirket payini %50 değil %40 kabul edelim.

547.500.000 x 0.40 = 219.000.000 tl 1 yillik Ardyz nin payina düşen miktar. Ve bu miktarin isletme maliyeti vs. son derece düşük neredeyse %80-90 kardır diye düşünüyorum. Kabaca net kara 150-200 mln tl arasında bir katki beklerim.

Şimdi burada sizlerinde fikirlerini öğrenmek isterim. Siz ne dersiniz hesaplamada abartı diyebilecegimiz rakamlar var mi?

Burada bu konu ilk gundeme geldiginde birisi kucumsemisti bu işi, bir diğer arkadasta hiçte kucuksenmeyecek bir iş olduğunu söylemişti. O iki arkadasinda kim olduklarini hatırlamıyorum ama kucumsenmeyecek bir iş oldugunu soyleyen o arkadaşın yorumunuda ayrica merak ediyorum. Fikrini paylasirsa sevinirim.

Bu konuyu genel kurulda sormayi düşünüyorum ama cevap alabilecegimi sanmıyorum.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sn Balıkadam,

Öncelikle bu EDS işine kafa yorup bizleri dusundurecek bir cikarimda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Ben bu EDS işini 2 hafta önce firmaya sordum..

Sorum şu idi..
Yaptığınız EDS işlerinin cirodaki payını merak ediyorum?

Semih Bey bu konuyu arastirip geri dönüş saglayacagini iletmisti.Gecen hafta tekrar hatırlattım bu konuyu.O da henuz soramadigini ama notları arasına bunu aldığını iletti.

Diger bir sorumda şu olmuştu yine EDS işiyle ilgili..

Seçimle birlikte birçok Belediye el değiştirdi ve kamuoyunda bilinen Ardyznin daha çok Akpartiye yakın Belediyelerden EDS işi aldığı bu durumda Ardyz nin gelecekte bundan etkilenebilmesi dusuncesine sizin yorumunuz ne olur diye sordum şirkete..

Semih Bey de biz EDS işlerini çok daha uzun vadeli anlastiklarini ve ayrıca kendilerinin EDS isinde güzel işler basarmalari yani güzel referanslari sayesinde isleri aldiklarini bu EDS isinde de bu işi yapan sayili brikac şirketten biri olduklarini belirtmişti.

Bende konusu gecmisken şirketle olan gorüşmemi aktarmak istedim.Eger sorduğum soruya cevap gelirse de ayrıca burdan paylasiyor olurum.(EDS işinin cirodaki yüzdesi)

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..