Hocam baþvuru 22 mayýsta yapýlmýþ görünüyor. 30 günlük süre konusunda iþ günü mü takvim günü mü olduðu konusunda bir detay yok ama bu detay olmadýðýna göre takvim günü olarak algýlamak daha doðru.
Bu durumda süre 22 haziranda doldu ama araya 9 günlük bayram tatili girdi. Belki bu yüzden 30 günlük süreye ilave edilebilir bu. Dolayýsýyla 1-2 temmuza kadar uzamýþ olabilir bu 30 günlük süre.
Herhangibir belge veya bilgi istenip istenmediðini þirkete sordum , istenmedi diyorsunuz bu olumlu bir durum ama son karar verilmeden sürecin ne zaman biteceðini söylemek zor.
Süreç ne zaman biter bilmiyorum ama þöyle olumlu bir istatistik var , 2023 yýlýnda onay için baþvurulan 217 devralma iþlemininden hiçbiri olumsuz sonuçlanmamýþ. Sadece 3 tanesine þartlý onay verilmiþ.
Bu durumda Paynet satýþýnýn da onaylanma ihtimali %100'e yakýn ama zaman konusunda birþey diyemiyorum. Ben hala Temmuz sonu olarak tahmin ediyorum.
Paranýn kasaya girmesinden sonraki finansal tablolarýn iyileþmesi konusuna katýlýyorum zaten bunu defalarca yazdým buradan. Kasaya girecek 3 milyar ile öz sermaye 4,5 milyar lira seviyesine çýkacak , PD/DD bu fiyatla 1'in altýnda oluyor.
3 milyarýn tamamý kar olduðu için de seneyi muhtemelen 3 milyarýn üstünde bir net kar ile kapatacaðýz. Belki vergisel olaylar yüzünden 2,5 milyar TL civarý da olabilir. Ama bu durumda bile F/K 1,5 seviyelerine düþer bu yýla mahsus olarak.
Gelecek seneden itibaren finansal borç çok azalacaðý için ve yeni iþ sahalarý ile organik büyüme ile beraber hisse baþý 10-12 lira kar etmek çok olasý.
Yer Ýmleri