-
elon musk tvitiyle bizdeki f-35 lobisi tarihin çöp tenekesinde yerini almış oldu -ahhh o s-400'ler alma gafletinde bulunmasaydık, şu güzelim f-35 almış olacaktık, bak şimdi bütün türk uçaklarını 30 saniyede indirecek yunanlılar f-35' leriyle, hemen geri yollayalım şu s-400'leri, hiç açmayalım kapaklarını zinhar, yerin bin kat altına gömelim belki o zaman amerikalılar insafa gelir bize f-35 verir..lanet olsun sizin aldığınız füzeye de yöneteceğiniz ülkeye de vs vs .. f-35'ler hakkındaki bu propaganda dönemi geride kalmış gibi, artık realite konuşulabilir- şu an için f-35 göreve hazırlık oranı %29 imiş mesela, yani 20 uçağın var hadi desen en fazla 5-6 tanesi havalanabiliyor.. her uçuşta pentagondan password isteme mecburiyeti de kullanıcı ülkeleri şimdiden bezdirmiş, üstüne elon musk gömdü projeyi- us air force 2.500 tane alacaktı bu f-35 'lerden

amerikan tarafı s-400 alakalı çekincelerini kaldırmış, isterseniz size verelim 40 tane f-35 hemen teslim demişler, ödediğiniz kaporayı da mahsup edelim demişler, biz üretim programında verilmiş işlerin de geri verilmesini talep etmişiz- orijinal anlaşmada yer alan 9-10 milyar dolarlık üretim ekosistemini
bu arada f-16 modernizasyonu için bu sene vardığmız anlaşmayı da iptal etmişiz, aylardır amerikalıları size 21 milyar dolarlık iş vericez diye oyalamış bizimkiler meğer, şimdi iptal ederken "bu işi tusaş 6 milyar dolara yapacak, thank you" demiş savunma bakanı.. pentagoncu lobiyle alay ediyo gibime geldi
iş sulha vardığına göre, türk-amerikan askeri ilişkilerindeki diğer pürüzler de temizlenecek demektir, caatsa yaptırımları kalkacak demektir.. bi süredir seyretmiyorum ama pandemi ve sonrası hep seyrederdim, mehmet aşçıoğlu ne zaman aselsan sorsalar, derdi ki- caatsa yaptırımları kalktığı zaman asels de kalkar.. bakalım mehmet haklı çıkmış olacak mı ? o sıralar da 60 TL falan işlem görüyordu, 2 dolar kırarsa 2.80 hedefler 1-2 ay içinde dolar bazlı %40 upside, aslında 9 milyar dolara asels olmaz, global peers analizi en az 25-30 milyar piyasa değeri olmalı diyor.. helal olsun mehmet der miyiz ??
Son düzenleme : Ozan Erol; 27-11-2024 saat: 01:36.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri