herşeyin başlangıcı o papaz kriziydi, dolar kuru 2013 yılından beri artıyordu ama sınırlı bi artış temposu vardı, papaz işinde kur 4 liralardan iki gün içinde 7 liraya gitti, korkunç bir şoktu.. bir süre sonra ırak'a operasyon gündeme gelmişti abd zinhar karşıydı türk ordusunun bu harekatına ve abd başkanı şöyle tehdit etmişti -ekonominizi mahvederim, daha evvel yaptım biliyorsunuz.. yani o kur şokunu ben yaptım diyordu abd başkanı.. tabii, bizim papağan ekonomistler yine de kabul etmedi bu argümanı, faizler zamanında 3 puan arttırılmış olsaydı bu kur şoku yaşanmazdı demeye devam ettiler.. kafalarında bi model var, olan herşeyi o modelin parametreleriyle izah etmeye programlı kafaları.. bir an bile olsa, o modelin hatalı olabileceğini akıllarına asla gelmiyor, o derece dar kafalılar.. işlerin niye ve nasıl olduğunu abd başkanından daha iyi biliyorlar bu geri zekalılar
trump'ın bu yönünü seviyorum, dümdüz konuşuyor, neyse o.. işid'i obama ve hillary kurdu diyor, suriyeden çekilmek istediğinde kürtler nolcak diye soranlara -onların sızlanmaya hakkı yok, paralarını ödedik diyor.. demokratların binbir yalan, propaganda, adam satın alma, hile, komplo, medya operasyonları üzerinden yaptıkları işlere demokrasi, insan hakları, özgür düşünce vesair zarif kılıflar giydirme tarzı iş yapma modeline karşı, trump bunlarla uğraşmıyor direkt kaba ve açık bi şekilde görüyor işini.. son açıklanan abd istihbarat belgeleri el-kaide, işid, bokoharam vs hepsinin cia tarafından organize edildiğini ortaya koydu.. halbuki neydi ? kafa kesen cihatçıları erdoğan yönetiyordu, işid'e tırlarla silah yolluyordu, bizim malak tayfa bu hikayeyi derhal satın almıştı.. derken ypg isminde bir efsane çıktı işid'i ezdi geçti, laik feminist çevreci kürt savaşçılar dünya kamuoyuna özgürlük kahramanları olarak lanse edildi
bugün hakan fidan- marco rubio görüşmesi olmuş münih'te, abd dışişleri açıklamasına göre rubio suriye'de komşu ülkelere tehdit eden oluşumlara karşı olduğunu söylemiş.. apo da silah bırakma çağrısı yapacak yakında, bu süreçlerin sonunda eğer kürtlere yedirilen mağduriyet algısı anlamını yitirirse, ekrem başkanın kürtlerden devşirdiği kemiksiz %10 oy'un akıbeti nice olur ??
Yer İmleri