-
Eskiler yazmıyır. Biz acemiyiz. Ama bir kaç noktayı vurgulamak isterim. Yanlışım varsa affola.
1- Egeen kolay kolay bedelsiz verecek bir şirket değil. Bunun bir sürü sebebi var. Bunlardan belki en önemlisi bedelsiz ile sermayeye ekleyeceği parayı sonradan temettü ile geri alamayacak olması. Her an temettü ile çoğunu alabileceği parayı neden sermayeye eklesin. Şirketi satarsa bu para gidiyor.
2- Egeen bedelsiz verecek olsa bile bir zamanlar 500 bin civarı Lotu olan sonradan 100 bine düştüğü söylenen Enver çeviğin elinde bu kadar lot varsa patron bunu yedirir mi? Belki bedelsiz için Enver çeviğin elindeki lotları satmasını bekliyorlardır.
3- Son 1-2 yıldır patronlar 40 bin lot civarı satış yapmışken bedelsiz verir mi? Patronların sattıklarını geri koymadan bedelsiz beklemek çok iyimser bir bekleyiş olur.
3-Kurumsal bir şirketten öte aile şirketi olduğu gerçeği ile bedelsiz verme ihtimali yine zayıflıyor.
4-Bir ihtimal vergiden kaçma amaçlı bedelsiz verir diyorduk ama o ihtimalde zayıfladı. Yeni fabrika ile serbest bölge vergisel avantajını da kaptılar.
Bu kağıtta bedelsiz beklemeyi bırakıp, yeni fabrikanın tam üretime geçmesiyle birlikte,
1=Satışların önce eski seviyeyi yakalaması, sonrasında yükselen bir ivme ile artış.
2=Doların güç kazanması ile karlılığın yükselmesi.Dolar karlılığı inanılmaz baskılıyor.
3=Yeni iştiraklerin çeşitli anlaşmalar yapması.
4=Uzun vadeli borçlandığı,2030 yılında bitecek olan kalan (4 taksit) ifc taksitlerini bitirmesi.
5=Sektöründeki diğer firmalara göre alınabilecek rasyonlara sahip olması. (bu son bir yıldır katmercilerin lehineydi ve sonuç ortada
6= Yeniden katılım endeksine girmesi
7=Yeniden bist 50 içerisine girmesi
Bunların hepsi belki peşpeşe gelir ve hisse toparlar. Fakat özellikle kağıda son 1-2 yılda 14-15-17 binlerden girenler büyük zararda. İşin içine enflasyonu da dahil ettiğimizde bu insanların kar edebilmesi için egeen fiyatının 30-35 bin bandına çıkması lazım. O da her şeyin fiyatı sabit kalırsa.
İşimiz zor vesselam. Allah herkese gönlüne göre versin.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri