Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
İşyat'ın temettüsü geleneksel olarak her yıl yaptığı gibi enflasyon+%5 yaklaşık ortalamasında seyrettiği şekilde devam ettikçe banka mevduatını ezeceği zaten aşikar, tablo yapmaya gerek yok. 4 işlem bilen herkes bunun olacağını zaten bilir, ben bir de tabloda görelim, görmek daha iyi anlamamıza yardım eder diye yaptım.

Sorun İşyat'ın enflasyon üstü getirisinde değil, sorun Hektaş, Toaso, Aselsan, Tüpraş gibi hisseleri mi alayım yoksa enflasyon+%5 veren İşyat'ı mı?

5-6 yıllık grafiklere bakınca İşyat 2-2,5 kat kazanç gösterirken yukarıda adı geçen diğer hisseler 4-5 kat kazandırmış, sorun burda.
Bunlar iki farkli getiridir yalniz.

Biri kar payidir, digeri hissenin primlenmesidir.

Primlenme bir defalik kazanc saglar, 35 TL.ye aldiginiz TOPRS'i, 117 TL.satarsiniz gider.

ISYAT'ta yillik kar payini alirsiniz, 6 yil boyunca, sonucta tum koydugunuzu alirsiniz, hisseler kalir.

O kalan hisseler size omur boyu kazanc getirmeye devam eder.

Bu durumda aman canim, enflasyon zaten alir goturur dememek lazim. Cunku hisse maaliyetiniz 20 kurusa dustu, 0.84'ten bir o kadar daha alir yine maaliyet avantajinizi koruyabilir, yatiriminizi buyutebilirsiniz.