Alıntı Originally Posted by cokgezer Yazıyı Oku
Kim olduğunu bilmediğiniz bir kişinin yazıları ile sakın yatırım kararı almayın. Bakın burda yapılan felaket tellalligini bir psikolojiye başlayarak yaparsınız düşsün piyasa ben dipten alayım kazanayim diye düşünmeyin. Kimki bu adam nereden bilebilir. Felaket senaryoları hep vardır. Ben bu adama inansaydim ki aşmaya başladıktan sonra hiç bir dediği çıkmadı çok kazanacağım paralardan olacaktim. Sakın ama sakın tanımadığınız birisinin hastalıklı yazıları veya ovmelwrine kapilarak yatırım yapmaya kalmayın borsa düşer 90 bine tamam burası dip aşağısı yok der size evi sattirip alırsın bir hisse hoop elli bin. İnanmayın bu sarlatanlara.
En son ve en kaliteli borsa kriz 2008-2009 endeks 22 binlere gelerek yaşandı. O dönem sonrasında VOB gerçek anlamda (gerçek anlamı kumardır) işlevsel bir hal aldı. 9 yıldır sürekli vob okurum. Borsayı şu hali ile anlamak için Vobu çözmek faydalı olur. 2008 den sonra çok kriz beklendi ama gelmedi. Yeniden kaliteli bir kriz için şartlar uygun değil. Son dolar operasyonu ile ülkenin borsasında sahiplik artmış durumda. Bu sahipliği yabancı 30-40 bin satarak dahi elden çıkarmak istemez. Yabancı parasını çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Kar payı veren tüm kurumlarda büyük miktar pozisyon taşıyorlar. Düşünün bu ülkede darbe bile yapılamadı, halbuki 15-20 yıl önce darbe yapmak çok daha basitti. Bir ülkeyi savaş ile ele geçirmek fayda sağlamaz. Para ile çalıştırmak da çok arzu edilen bir durum. Kriz bir ihtimal abd de olabilir, avrupa asya ortadoğu gayet sağlam. Yerlinin tamamen teslim edip sistemden çıkması için endeksi 150 bin dahi görmek bizleri şaşırtmasın. Krizi ülke dışında yapılacak bir açıklamadan beklemek, kupon yatırmadan ikramiye hayal etmeye benzer. Hiç değilse kupon yatırılsa bir umut olurdu.