Sayfa 79/215 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 625 - 632 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    platform ücretleri + komisyon masrafları herşey dahildir eminim.

14 bin tl senelik abonelik ücretinden bahsediliyor.

herneyse

herkese bol kazançlar.
    Şu topiği adam akıllı okumadığınız ne kadar belli.

siz çok okumuşsunuz TV nin matematiksel olarak formülünü alabilirmiyim.

diğer sorduğum arkadaş da çok biliyordu ama yazamadı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Ya şunu ciddiye almayın...boşver in bence

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    siz çok okumuşsunuz TV nin matematiksel olarak formülünü alabilirmiyim.

diğer sorduğum arkadaş da çok biliyordu ama yazamadı.
    Buyrun, siz yazın matematiksel olarak öğrenelim.

5. Benim anlamadığım herkes saf 3 5 kişi mi akıllı. Geçmiş getirileri hesaplarken zaten herkes repaint yaptığını anladı. Konuyu başından sonunu okuyan insan bunu fark etmiştir. Sn Drizm kendi getirisinden bahsetti yanlış hatırlamıyorsam 3 3 buçuk senede %600 gibi bir getiri vardı. Buna rağmen hala Formülü kullananlara yönelik 'yanılıyorlar' Şeklindeki ısrar nedir bende bunu anlayamadım. Formülün zayıf taraflarından bir tanesi de atıyorum şirket Geçen seneki kârının yüzde yüzünü dağıtacağını ocaktaki genel kurulda onayladı. Formülün uygulanması sonucu demekki verimliliği %8 çıktı Biz de bu hisseyi aldık. Ama ilk üç aylık bilanço açıklandı Ve şirket zarar açıkladı. Bu durumda hisseye olan ilgi azalacak ve hisse fiyatı düşecek temettü verimliliği ise artacaktır. Aynı durum ikinci çeyrekte de devam ederse ve hisse fiyatı biraz daha düşerse temettü verimliliği yine artacak bizim tv listemizde görünecektir. Bu durum bize 2 3 dönem zarar olarak dönecektir . Bu durumun iki Sonucu olacaktır ya şirket zarar ettiği için temettü dağıtmayacak ve önümüzdeki sene listemizde olmayacaktır. Veyahut bu şirket yılın son iki çeyreğinde performansını düzeltip kar elde edecek Önceki sene karlarından dağıtarak yine düzgün bir temettü verecektir. Bu durumun altından kalkılırsa getiri istenilen düzeyde olacaktır.

ben zaten bu tür analizin faydalı olduğunu belirtiyorum.

da

binlirayı 2 milyon yaptım gibi şeyler reklam kokan hareketler.

7. Sistemin repaint yaptığının ve backtestlere güvenilemeyeceğinin ispatı:
    ------------------------------------------------
    02.01.2017 gün sonu ALKA fiyatı: 2.49 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    02.01.2017 tarihi baz alındığında ALKA verilen son temettü: 0.1362 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    2 Ocak 2017 ALKA Temettü Verimi: (0.1362/2.49)*100=%5.47

Gerçek hayatta 2 Ocak 2017 tarihinde bu programı çalıştırdığınızda listede ALKA olamaz. Çünkü verdiği son temettüye ve fiyatına göre temettü verimi sadece % 5.47'dir.
    Sonra ne olur? ALKA çok çok iyi bir bilanço açıklar ve çok yüksek bir temettü vereceğini bildirir. Ama bu 2 Mart 2017 tarihinde gerçekleşir. Sistem gerçek hayatta ALKA'yı ancak 2 Mart 2017 günü keşfedebilir. Ama şu anda çalıştırdığınızda sanki 2 Ocak 2017 tarihinde size ALKA'yı al diyecekmiş gibi gösteriyor.
    ALKA'yı 2 Ocak 2017 tarihinde almakla 2 Mart 2017 tarihinde almak arasında çok fark var.
    02.01.2017 ALKA: 2.49 TL
    02.03.2017 ALKA: 3.70 TL
    Kısacası sistem temettü veriminde repaint yaparak gerçek kullanımda tespit edemeyeceği hisseleri sanki bulacakmış gibi yaparak sizi yanıltıyor. ALKA örneğinde sistem bu hisseyi %50 değerlenmişken tespit edebilcek iken sanki değerlenmeden tespit edebilcekmiş gibi gösteriyor. Geçmişe dair çıkan kazançlara aldanıp sistemi uygularsanız çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
    ----------------------------------------------------

Bu başlıktaki son yazım bu yüzden bir iki şey söylemek istiyorum. Bu sistemi savunan arkadaşlar iyi niyetle, borsada kolayca para kazanmanın yolunu bulduklarını sanıp herkese bunu anlatmaya çalışıyorlar ancak yaptıkları backtestler yanlış hesap yapıyor. Program gerçekte bu getirilerin yanından bile geçemez; öncelikle bunun farkına varmaları gerekiyor. Son olarak; borsada kolay para kazanma, altın formül, platin eğri diye bir şey yoktur. Mikroekonomisinden makrosuna, şirketin yöneticilerinin kim olduğundan sektördeki rekabete, sektörün geleceğinden ülkenin durumuna (...) kadar bir çok şeyi takip etmeden; finansal tabloları, faaliyet raporlarını okumadan; kısacası emek harcamadan çok para kazanmak sadece hayaldir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    Sistemin repaint yaptığının ve backtestlere güvenilemeyeceğinin ispatı:
    ------------------------------------------------
    02.01.2017 gün sonu ALKA fiyatı: 2.49 TL (https://report.paragaranti.com/rasyonet_fiyatarsivi.asp)
    02.01.2017 tarihi baz alındığında ALKA verilen son temettü: 0.1362 TL (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...spx?hisse=ALKA)
    2 Ocak 2017 ALKA Temettü Verimi: (0.1362/2.49)*100=%5.47

Gerçek hayatta 2 Ocak 2017 tarihinde bu programı çalıştırdığınızda listede ALKA olamaz. Çünkü verdiği son temettüye ve fiyatına göre temettü verimi sadece % 5.47'dir.
    Sonra ne olur? ALKA çok çok iyi bir bilanço açıklar ve çok yüksek bir temettü vereceğini bildirir. Ama bu 2 Mart 2017 tarihinde gerçekleşir. Sistem gerçek hayatta ALKA'yı ancak 2 Mart 2017 günü keşfedebilir. Ama şu anda çalıştırdığınızda sanki 2 Ocak 2017 tarihinde size ALKA'yı al diyecekmiş gibi gösteriyor.
    ALKA'yı 2 Ocak 2017 tarihinde almakla 2 Mart 2017 tarihinde almak arasında çok fark var.
    02.01.2017 ALKA: 2.49 TL
    02.03.2017 ALKA: 3.70 TL
    Kısacası sistem temettü veriminde repaint yaparak gerçek kullanımda tespit edemeyeceği hisseleri sanki bulacakmış gibi yaparak sizi yanıltıyor. ALKA örneğinde sistem bu hisseyi %50 değerlenmişken tespit edebilcek iken sanki değerlenmeden tespit edebilcekmiş gibi gösteriyor. Geçmişe dair çıkan kazançlara aldanıp sistemi uygularsanız çok hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz.
    ----------------------------------------------------

Bu başlıktaki son yazım bu yüzden bir iki şey söylemek istiyorum. Bu sistemi savunan arkadaşlar iyi niyetle, borsada kolayca para kazanmanın yolunu bulduklarını sanıp herkese bunu anlatmaya çalışıyorlar ancak yaptıkları backtestler yanlış hesap yapıyor. Program gerçekte bu getirilerin yanından bile geçemez; öncelikle bunun farkına varmaları gerekiyor. Son olarak; borsada kolay para kazanma, altın formül, platin eğri diye bir şey yoktur. Mikroekonomisinden makrosuna, şirketin yöneticilerinin kim olduğundan sektördeki rekabete, sektörün geleceğinden ülkenin durumuna (...) kadar bir çok şeyi takip etmeden; finansal tabloları, faaliyet raporlarını okumadan; kısacası emek harcamadan çok para kazanmak sadece hayaldir.
    tamam işte siz kullanmassınız..ben kullanmaya devam ediyorum. diğer portföyümle birlikte izlemedeyim..siz istediğinizi yapabilirsiniz.. ama bizim işimize karışmasanız iyi olur.karıda zararıda bana. siz niye kendinizi bu kadar yoruyorsunuz ki? keyfinize bakın....herkesin kendi seçimi var.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 79/215 İlkİlk ... 2969777879808189129179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •