Erhan Ben kayma komisyon hesabında degilim ki! Daldan dalada atlamıyorum viop endeks le neden kendimi sınırlandırıyorum ?
2 yılda sadece 2 sistem degiştirdim sabırsa o sabrıda gösteriyorum
2 yıllık bir sistemci olarak benim sorunum mesela 2 ayda 4000 puan kazandım mı bunu 1 haftada kaybetmek bu kadar kolay olmamalı Bir şeylerle karı birazda olsun kitlemeliyim. sistem tekrar kazanır değip geçmemeliyiz
Yukarda bİM demişssin mesela endeks ve hisse notlarıma baktıgım zaman bimi 5 ay önce pair trade grubuna eklemişim
Yani endeksi alınca bimi sat endeks satınca bimi al
Hani sen bir dönem ters sinyalide denedim demiştin ya aynı enstürmanda ters işlem baştan mantıksızdır
Ama farklı enstürümanlarda mümkündür. Gerçek piyasadada bunu yaşarız Arz Talep dengesi ve pazardaki fiyat oluşumları ürün maliyetleri falan
Borsaya uyarladıgımda 2-3 işlem grubu hisselerde belirleyeyim , işte bu grupları oluşturacagım kriterleri belirlemek için piyasa takibi yapıp notlar alıp strateji geliştirmeye çalışıyorum
1 sisteme 10 tane indikatör ekleyip 20 tane matematik işlemi yaptırmak ve sadece o sistemi viopta kullanıp gerisi nasip demek benim için dogru degil , tabiki herkesin dogruları kendine
Neyse sistemimle vip endeks grafine bakıp bime sinyal gönderince neredeyse hepsi ters sadece endeksin çok düştügü gün dogru belki 3 sinyal var o sinyali yuvarlak içine aldım bim benim sistemin resmen en büyük düşmanı işte viopta bizim karları eriten hareketler bunlar
Benim böyle tespitlerim oldugu için çözümü sistemde degilde hisse tarafındada en düşük maliyetli işlemler ortaya çıkarmaya çalışıyorum

Yer İmleri