Sayfa 7/213 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Dowes

1. Bunlar hisse değerlemeyle ilgili kavramlar. Bankanın kendisi, kendi hissesini fiyatlamaya uğraşmayacağı için "bankacılık" sektöründe böyle bir uygulama yok. "Yatırım firmaları"nın banka hisselerini değerlendirdiği raporlarda bulabilirsiniz ancak. O da pek benim ilgi alanıma girmediği için takip etmiyorum açıkcası.

Banka tarafında buna en yakın uygulama, bu formüllerin paydasını oluşturan "Value-at Risk" kavramıdır. Diğer kardeşi de Cash-at Risk 'tir. Bunlar bankaların Risk bölümleri tarafından düzenli olarak hesaplanır ve BDDK raporlarında sunulur. Ancak bunun içine "expected return" yani banka karlılığını sokarsanız, o, banka hissesi tutanları ve dolayısıyla sermaye piyasası kurumlarını ilgilendirir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Morgan Stanley raporundan dış borç görünümü:

-

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Sn JonDowes, makroekonomi ile ilgili alakalı olmasa da, yine sorulabilecek en uygun başlığın burası olabileceğini düşündüm.

Biraz önce Zürih ile ilgili bir program izledim, sunucu kadın buranın bankacılık merkezi olduğunu söylerken, burada ki banka hesaplarından sadece hesap sahibi para çekebilir eğer hesap sahibi ölürse para bankaya kalıyor dedi. (Ülkenin yerlilerini kastetmiyorum tabi ki)

Böyle birşey olabilir mi? Kişi öldüğünde parası mirasçılarına kalmayacaksa ne diye parasını İsviçre'de ki banka hesabında tutsun ki?
    Sadece miras olarak da değil dünyanın büyük mafyalarının bunun yanı sıra petrol krallarının, uyuşturucu çetelerinin çok büyük miktarda paraları burada tutulabiliyor. İsviçre bankaları bu yüzden çok güvenli onlar için önemli olan sadece para nerden geldi nasıl geldi buna bakmadan muhafaza ediyorlar ve bunları kendileri dışında kimse bilmiyor.

LG-D958 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Sayın JonDowes,

Bu sıralar haber sitelerinde gördüğümüz gayrimenkul sertifikaların diğer ülkelerde bir örneği var mı? Özellikle gelişmiş ülkelerde böyle seçenekler sunuluyor mu? Varsa bir bilginiz paylaşabilir misiniz?

Konuyu merak ettiğimden araştırma yapmak istiyorum. Teşekkür ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    Sayın JonDowes,

Bu sıralar haber sitelerinde gördüğümüz gayrimenkul sertifikaların diğer ülkelerde bir örneği var mı? Özellikle gelişmiş ülkelerde böyle seçenekler sunuluyor mu? Varsa bir bilginiz paylaşabilir misiniz?

Konuyu merak ettiğimden araştırma yapmak istiyorum. Teşekkür ederim.
    Türkiye'de benzeri daha önce de denenmişti. Çok araştırdığım bir konu değil ancak bu şekliyle başka ülkede benzerine denk gelmedim. Batı dünyasında çok yaygın bir "mortgage 'a dayalı varlık" uygulaması vardır. Gayrimenkulün kendisine değil de, krediyle alanların geri ödemelerine yatırım yapılır. Hatta 2008'deki krizde çok tartışıldı, krizi çıkartan neden olarak gösterildi. Batıda yatırım direkt bir gayrimenkulün kendisine yapıldığı için bunu da parçalara bölmeye ihtiyaç duyulmamıştır muhtemelen. 30 yıllık düşük faizli kredilerle düzenli geliri olan herkes ev-arsa alabilir. Düşük gelirli ülkelerde ise finansal derinlik olmadığı için yoktur.

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayın JonDowes,

Tasarruflarımın önemli bir kısmı ing bank da. Hollanda ile ilgili durumumuz ortada . Portakalı sıkıp suyunu içmeye başladık kameralar önünde. Sırada Van Persie , Dick Advocat , Wesley Sneider , Ryan Babel var. Reis , çarşamba gününden sonra tepkimizi görecekler dedi. Çünkü çarşamba Hollanda da seçimler var ve kendisi bunu Hollanda politikacılarının seçim taktiği olarak değerlendiriyor. Acaba sıraya ing bank da gier mi?

Temel bankacılık verileri bakımından , özellikle ilk aklıma gelen mevduat sahiplerinin ciddi para çekişleri geliyor ki forumda bunu pazartesi günü yapacaklarını söyleyen forumdaşlarımız var , ing bank ın sıkıntıya düşüp düşmediğini mümkün olan en kısa zamanda anlayabilirmiyiz ?

Teşekkürler.

7. Girmez. Bankacılık ile politika birbirine karıştırılmaz asla. Fi tarihinde Fransa ile sorun yaşadık; TEB -BNP 'ye bir şey oldu mu? Rusya krizini bilmeyen kalmadı, 1 yıl sürdü: Sberbank Denizbank'ı sattı mı? Amerika'yla sık sık kavga ederiz; ülkedeki herhangi bir Amerikan ortaklı bankaya yansıdı mı? ING'yle olan sorun bunlara kıyasla o kadar küçük ki, bu tip bir sorunun oluşmasına bile şaşırdım diyebilirim. Banka sahibinin kim olduğunun hiçbir önemi yok. O sermaye nakit değil, birisi kovmaya çalışsa bile gidemezler. Türkiye'de bankaların karlarını yurtdışına çıkartmaları da neredeyse tamamen yasak... Yani ortada kovulacak, asılacak bir şey de yok.

Bankalardaki aslolan şey mevduatlar ve kredilerdir. Kredilerin tamamını Türkler alıyor? Mevduatların %99'u Türklere ait? öyleyse politik kriz var diye bu "Türk" bankasına bir şey olamaz.

Kurallara AYKIRIDIR.

8. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 7/213 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •