Sayfa 321/1001 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,561 - 2,568 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. herif troll çıktı bizde bakmadan cevap yazmışız,neyse bloklayım geç olmadan. yoksa ASELS dan mı geldi buraya? bugün orada gerçekleri masaya çıkarınca epey düşman edindim. Not:evet doğru bildim ASELS çöplüğünde takılıyormuş,bunlar özellikle dolarcılara gıcıktır,NEDEN ACABA?

2.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu olay nasıl yapılıyor,size zahmet anlatabilir misiniz? bir forumdaş 18 ocak 2018 tarihli finansbank ın doları 4.10 kusuratla kabul ettiğini söyledi,hiç bilmediğim bir konu teşekkür ederim
    tarihi yanlış yazmışsınız.. 18 Aralık 2017.
    bugün doların faiz dönüş günü vardı.. dolar faizini 3,75 olarak 1 ay bağlıyorsunuz..
    birde aynı dolarları vade dönüş tarihine 4,10 liraya satış sözleşmesi yapıyorsunuz..
    bunun içinde extra 5.27 faiz daha alıyorsunuz.. bu faiz parası 1 gün sonra hesabınıza yatıyor..
    dolarlarınızı toplamda 9,02 faiz ile 1 aylık yatırmış oluyorsunuz..
    18 Aralık 2017 saat 14,00 itibarı ile dolar kuru 4,10 altında ise
    paralarınız dolar olarak hesabınızda kalıyor..
    ama o tarihte dolar kuru 4,20 lira bile olsa siz yapmış olduğunuz sözleşme gereği 4,10 liradan
    dolarları liraya çeviriyorlar..
    lirada tersi işlemde oluyor..

3.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Böyle hesap yapıyorsanız para kazanamazsınız elbette.
    Öncelikle dolara niye tam zirvede girdiniz? Diyelim şanssızsınız girdiniz, oranın zirve olduğu belli olunca sonradan ekleme yapıp neden maliyet düşürmediniz?
    Dolarınız on aydır boşta mı duruyor, yüzde üç faiz alırdınız vadelide bu sürede?
    Enflasyon on ayda yüzde 20 değil.
    Doların 16 yıllık faiz geliri ne oldu?
    Yani trade etmeden alıp yatmak da kazandırır hesabını bilene.
    1.neden alıp maliyet düşürmedik?gelirimiz sabit ₺ başka paramız yoktu
    2.nehrin derinliğini 2 ayağımızla öçtük full girdik. O zaman tulumbada su kalmamıştı memleket batıyor zannettik
    3.paramız %20 toz oldu dedik doğru reel enflasyon dahada fazla son 10 aylık
    Not. Tabiki 10 ay önce o fiyatlardan doları ben almadım yakın bir arkadaşım almıştı
    Arkadaşın enflasyon kadar kar etmesi için %3 faizi dahil doların 4600 olması lazım

Tamam ya ne tartışıyorsunuz, Dolar alanda Dolarda kalanda kerizdir kabulumuz de hala ne mok yemeye gelip buralara takılıyorsunuz ! Biz keriziz gidin hangi mokta paranızı tasarruf edecekseniz oraya takılın biz kerizleride kendimizle baş başa bırakın . Ha birde klasik salak hesabıyla en tepeden Doları aldım da sonra hala Tl bazında zararım varda hesabı yapıp küçük aklınızla bizle kafa bulmayın. Madem trene son vagondan binecek kadar kerizsiniz bari gelip herkesi kendinizle aynı kefeye koymayın.

5. trader etmek, trader becermek gibi bir şey olsa gerek..?

on the floor olursa hardcora girer, yatırım tavsiyesi değildir..!!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    16 yıl %2 den bağlansa % 37 usd faiz getirisi.

16 yıl %4 ten bağlansa %87 usd faiz getirisi.

16 yıl %5 ten eurobond alınsa %118 faiz getirisi

16 yıl %6 dan eurobond alınsa %154 faiz getirisi
    Daha önce bunun gibi güzide başka bi arkadaşa bir cevap döşemiştim. Arkadaş uçurulurken benim cevap da silinmişti. Özelden okuyanlar bilir.

O cevap için üşenmeyip önce oturup bir excel yapmıştım. USD mevduat faizi de hesaba katıldığında ne olmuş diye..

Sizin bu 'case' leri o hesaba soktuğumda 18 yılda eldeki USD nin "TL karşılığı kaça katlamış" lar da şöyle oluyor:

(Başlangıcı 2000 ocak alır, verdiğiniz oranların (%15 yıllık stopaj kesintisiyle) netini hesaplar , eurobond'da vergiden muaf, 2018 ocak'ta USD/TRY 3.90 olduğunu farz edersek)

USD'nin TL karşılığı:

18 yılda %2 den bağlanmış olsa = 9.5 kat

18 yılda %4 ten bağlanmış olsa = 12.4 kat

18 yılda %5 ten eurobond alınmış olsa = 15.9 kat

18 yılda %6 dan eurobond alınmış olsa = 18.5 kat

Artmış olurdu !

Aselsan yarın kıçıma kaçar mı, kiracı kirayı takar mı, altını nereme sokup saklayacam dertlerinden muaf. Temiz.

YTD.

Not: Ne hikmetse o güzide arkadaşımız da 16 yıl üzerinden gidip hayranlık uyandıran tespitlerde bulunmuştu..?? Reenkarnasyon ?

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    Daha önce bunun gibi güzide başka bi arkadaşa bir cevap döşemiştim. Arkadaş uçurulurken benim cevap da silinmişti. Özelden okuyanlar bilir.

O cevap için üşenmeyip önce oturup bir excel yapmıştım. USD mevduat faizi de hesaba katıldığında ne olmuş diye..

Sizin bu 'case' leri o hesaba soktuğumda 18 yılda eldeki USD nin "TL karşılığı kaça katlamış" lar da şöyle oluyor:

(Başlangıcı 2000 ocak alır, verdiğiniz oranların (%15 yıllık stopaj kesintisiyle) netini hesaplar , eurobond'da vergiden muaf, 2018 ocak'ta USD/TRY 3.90 olduğunu farz edersek)

USD'nin TL karşılığı:

18 yılda %2 den bağlanmış olsa = 9.5 kat

18 yılda %4 ten bağlanmış olsa = 12.4 kat

18 yılda %5 ten eurobond alınmış olsa = 15.9 kat

18 yılda %6 dan eurobond alınmış olsa = 18.5 kat

Artmış olurdu !

Aselsan yarın kıçıma kaçar mı, kiracı kirayı takar mı, altını nereme sokup saklayacam dertlerinden muaf. Temiz.

YTD.
    Anlamazlar, onların kafaları BETON ile dolmuş ,uzun süre aynı yerde debelenip duracak ona buna bulaşacaklar.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tamam ya ne tartışıyorsunuz, Dolar alanda Dolarda kalanda kerizdir kabulumuz de hala ne mok yemeye gelip buralara takılıyorsunuz ! Biz keriziz gidin hangi mokta paranızı tasarruf edecekseniz oraya takılın biz kerizleride kendimizle baş başa bırakın . Ha birde klasik salak hesabıyla en tepeden Doları aldım da sonra hala Tl bazında zararım varda hesabı yapıp küçük aklınızla bizle kafa bulmayın. Madem trene son vagondan binecek kadar kerizsiniz bari gelip herkesi kendinizle aynı kefeye koymayın.
    umutabi bunlar ASELS ci, betoncularda pek hal kalmadı bizimle uğraşacak. bu ASELS cilerinde eline fena verecekler onu biliyoruzda ne halt yemeye buradalar o bilinmez. Benim o şirketin aslında hisse değerinin 10'da birini etmeyeceği konusunda bir iddiam var belkide ona gıcıklar.

Sayfa 321/1001 İlkİlk ... 221271311319320321322323331371421821 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •