Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bir genelleme yapacak olursak;döviz başlığı hareketlilik yokken genelde sakin,emlak bölümünde de yaklaşık şuradan şu fiyata emlak almak istiyorum,ne dersiniz tarzı soruları hiç görmüyoruz ,genelde de şu anda neden emlak alınmaz onu konuşuyoruz,ilginç...
    evet, enteresan bir durum bu.. mesela viop topiğinde vadeli oynamayan yada en azından hisse piyasasını izlemeyen birine pek rast gelinmez.. yada herhangi bir hisse topiğinde o hisseye ilgi duymayan birine rastlanmaz, genelde o hissede mal taşıyanlar yada pozisyon açmayı düşünenler bulunur.. arada 'bu hisse alınmaz, batak bi şirket bu vs falan gibi negatif yorumlar yapanlar olur, ama o topik müdavimleri nezdinde bunlar kötü niyetli kişiler olur ve aforoz edilir..

bu topik tam tersi, asla ve kat'a emlak alınmaz diyenler büyük bir ağırlığa sahip, -konut almak için doğru zaman olabilir mi? falan diye bir yaklaşım hemen koro tarafından bombardımına tutuluyor- bu ülkede bu şehirde emlak alınır mı, sakın haaa sakın büyük çöküş çok yakın, git faize yatır, bilemedin dolar al, yapabiliyosan yurtışına kaçır paranı, gayrimenkul almayı düşünmek de ne demek ??

mesela mevduat topikinde hangi banka yarım puan daha fazla faiz veriyor falan konuşulur, altın topiğinde altın sarı bi tenekedir beş para etmez ben olsam bitcoin alırım diye 7/24 yazıp duran birine, kibar bir dille bitcoin topikine doğru topuklaması tavsiye edilir, gerekirse moderasyona şikayet edilir.. bu topikte yazıların %95 ağırlığı alınmaz’cıların yazıları- bu ülkeden alınmaz bu şehirden alınmaz, bu fiyattan alınmaz, öyle de alınmaz, böyle de alınmamalı.. tuhaf değil mi

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    evet, enteresan bir durum bu.. mesela viop topiğinde vadeli oynamayan yada en azından hisse piyasasını izlemeyen birine pek rast gelinmez.. yada herhangi bir hisse topiğinde o hisseye ilgi duymayan birine rastlanmaz, genelde o hissede mal taşıyanlar yada pozisyon açmayı düşünenler bulunur.. arada 'bu hisse alınmaz, batak bi şirket bu vs falan gibi negatif yorumlar yapanlar olur, ama o topik müdavimleri nezdinde bunlar kötü niyetli kişiler olur ve aforoz edilir..

bu topik tam tersi, asla ve kat'a emlak alınmaz diyenler büyük bir ağırlığa sahip, -konut almak için doğru zaman olabilir mi? falan diye bir yaklaşım hemen koro tarafından bombardımına tutuluyor- bu ülkede bu şehirde emlak alınır mı, sakın haaa sakın büyük çöküş çok yakın, git faize yatır, bilemedin dolar al, yapabiliyosan yurtışına kaçır paranı, gayrimenkul almayı düşünmek de ne demek ??

mesela mevduat topikinde hangi banka yarım puan daha fazla faiz veriyor falan konuşulur, altın topiğinde altın sarı bi tenekedir beş para etmez ben olsam bitcoin alırım diye 7/24 yazıp duran birine, kibar bir dille bitcoin topikine doğru topuklaması tavsiye edilir, gerekirse moderasyona şikayet edilir.. bu topikte yazıların %95 ağırlığı alınmaz’cıların yazıları- bu ülkeden alınmaz bu şehirden alınmaz, bu fiyattan alınmaz, öyle de alınmaz, böyle de alınmamalı.. tuhaf değil mi
    bu gerçek 15 yıldır değişmedi.

yatırım değeri sadece fiyatlar değildir, emlakçılar bunu da öğrenecek.

artık herkesin kabul ettiği gerçek ülkenin katmadeğerini sağlayan eğitimli ve dünyaya entegre kesimin alım gücü oldukça azaldı

ve bu kesim artık kümes gibi evlere verilecek 700k+ meblağları sorguluyor. alım zaten zor, ve bu beraberinde "değer (value)" sorgulamasını beraberinde getiriyor. mesela:
    1. bu kadar para veriyorum ama adam gibi bir caddesi yok.
    2. yeşil alanı yok.
    3. park yeri yok.
    4. trafik berbat.
    5. yaşanabilir değil, nefes alacak yeri yok. her şey üst üste.

liste uzar gider. hala m2 fiyatı üzerinden evlerin yatırım yapılabilirliği tartışılıyor zaman zaman, bu yanıltıcı. daha fazlasını isteyen bir kitle var artık, ve bu rafineleşme trendi umarım artarak devam edecek. kaldı ki m2 fiyatı üzerinden bakıldığında da bir artı yan görmek mümkün değil. diğer faktörlerle birleştiğinde (orta direk/katmadeğeri yaratan kesim açısından) yatırım yapma kararına değecek bir muhit/yapı olmadığını gösteriyor (çok istisnai bölgeler haricinde belki). kadıköy bitti mesela ahlaksız bir yapılaşma neticesinde.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

yatırım değeri sadece fiyatlar değildir.

artık daha çok insan kümes gibi evlere verilecek 700k+ meblağları sorguluyor. alım zaten zor, ve bu beraberinde "değer (value)" sorgulamasını beraberinde getiriyor. mesela:

1. bu kadar para veriyorum ama adam gibi bir caddesi yok.
    2. yeşil alanı yok.
    3. park yeri yok.
    4. trafik berbat.
    5. yaşanabilir değil, nefes alacak yeri yok. her şey üst üste.

liste uzar gider. hala m2 fiyatı veya f/k üzerinden evlerin yatırım yapılabilirliği tartışılıyor zaman zaman, bu yanıltıcı. daha fazlasını isteyen bir kitle var artık, ve bu rafineleşme trendi umarım artarak devam edecek. beton ekonomisine bel bağlayan, orada burada "millet neden ev almıyor çok ucuz" diye ağlayanlar hüsrana uğramaya devam edecekler.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

akşam işten eve geldin. günün stresini atmak, biraz yürümek istiyorsun.

ama yürüyecek ne yol ne de park var. eğer bu basit olanak dahi yoksa "kümes" tabiri cuk oturuyor demektir. tavuklar bile biraz dışarı çıkıp gezmek ister.

alt gelir grubundan bahsetmiyoruz. mühendis, doktor, iş adamı gibi belli bir refah seviyesinde olan insanları konuşuyoruz.

ama emlakçı ağlamaya devam ediyor : "abi evler çok ucuz neden almıyorsun?".

bu böyle devam etmeyecek. illa ki şehrin belli yerlerinde insanı daha çok merkeze alan yapılaşmalar başlayacak. eski mantalite ile yapılmış ve insana eziyet odaklı yapılar ise beklenileni vermeyecek.

6. 2014 ten beri emlak alanlar usd$ bazında ne kadar kar ettiler?
    :-)

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    bu gerçek 15 yıldır değişmedi.

7.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dibin görüldüğünü sanmıyorum..
    Semtimde 3 yıl önce 100 bin dolar eden ev şu an 70 bin dolar, evet düşüş var..
    Fakat yine bugün 70 bin dolara satılacak bir daireyi 2001 yılında 8 bin dolara almış biri var ailemde..

100 bin dolar.. 70 bin dolar.. 8 bin dolar..

Tamam kabul, doların global değeri de eskisi gibi değil pek..
    Ama fark bu kadar çok olmamalı..
    Aynı ayarda daireler 20-30 bin dolar falan olursa o zaman "işte dip görüldü" derim ben..

Ah keşke olsa da meyveleri toplasak..
    Bencde istanbul için hala dip görülmüş değildir...Ama sektörde büyük bir çöküş ve iflasta olmaz...Çünkü iflas eden müttahit yada firmanın projelerini ucuza kapmak isteyen çok el var.....Eğer önemli fiyat düşüşleri olmassa 2-4 yıl süre zarfında TL bazında yatay seyretse bile enflasyon karşısında önemli miktarda reel değer kaytbeceğini düşünüyorum...Ben şahsen istanbulda reel bazda 2.ci bir yükseliş dalgasını 2020 nin başlarından sonra başlıyabileceğini düşünüyorum..... Geçen sene Tanıdık müttahitlere de yeni projelere girmeyin demiştim..

Ayrıca TR de her bölgenin ve şehrin inşaat sektöründe arz talep, alım satım durumu ve fiyat hareketleri birbirinden farklıdır...Istanbulda konut sektörü büyük bir krize girdiğini varsayalım...Bu durumun TR de genel bir konut krizine sebep oması oldukça zordur..

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Sn. Pert'ten alıntıdır......

Birazda siyasete malzeme hazırlamak amacıyla yapılmış bir hesap...Elbette Almanyanın hayat standartları TR den daha yuksek....Ama bu tabloda yapıldığı gibi seçilmiş belirli ürünlerle bir hayat standartı karşılaştırması yapmak çokta objektif değil.....
    Mesela TR de giyim, kuşam, tekstil ürünleri, ev eşyaları, döşemeleri oldukça ucuz sayılır.....Kamu Sağlık hizmeti AB standartlarında....

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    2014 ten beri emlak alanlar usd$ bazında ne kadar kar ettiler?
    :-)
    Bir örmek vereyim...2004 te Beylkdüzünde 60 Bin dolar olan bir daireyi 2017 yazında yaklaşık 150 bin dolara sattım....İstanbulun geneli böyleydi...

Primin dışında Birde konutların kira geliri hesabı var tabi..

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bir örnek vereyim...2004 te Beylkdüzünde 60 Bin dolar olan bir daireyi 2017 yazında yaklaşık 150 bin dolara sattım....İstanbulun geneli böyleydi.....
    13 yılda %150 artmış. Yıllık %10 dan düşük...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •