İlk paragraf konusunda size katılıyorum. Nitekim bu gün açıklanan
2 gün önceki gecikmeli veriye göre yabancı payı
% 5.71'e düşmüş durumda.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...82949920_1.pdf
Yani,
Citibank Yabancı peyderpey elindeki malı satıyor ve muhtemelen önümüzdeki hafta ya sıfırlayacak ya da minimuma çekecek. Bu arada,
Matriks Real Time Takas verilerine göre Citibank yabancının payı zaten
% 4.74'e düşmüş durumda.
Ancak, ikinci paragraftaki görüşünüze katılmıyorum. Çok kuvvetli bir oyuncusu olmadığını zannettiğim/ gördüğüm Vakko'yu,
2.90 TL.li fiyatlardan
4.39 TL.li fiyatlara kadar götüren ivmeyi bizzat Citibank'ın 4 milyon lota ulaşan alımları sağladı diye düşünüyorum. Nitekim, ne zaman ki Citibank elindeki malları tasfiye etmeye başladı, hisse süzüle süzüle
2.70 TL.ye kadar geriledi. ta ki geçen çarşamba günü vuku bulan
% 15'lik sıçramaya kadar.
Tabii, Citibank daha önce x veya y nedenle ve yüklü miktarda aldığı bu hisseyi, şimdi hangi nedenle sattığını bilmiyorum.
Belki, bu şirkete ortak olmayı düşünen yabancı bir kurum, borsa dışında bizzat hakim ortaklardan daha yüksek fiyatla alacağı hisselere ilaveten, piyasadan daha ucuz fiyatla Vakko hissesi topladı. Ancak daha sonra nihai anlaşma gerçekleşmeyince; aldığı bu hisseleri azar azar geri vermeye başladı.
Belki bu yabancı yatırımcı olarak görünen yabancı yatırımcı değil bildiğin
yerli yatırımcı hatta belki de
kızılderi'li yatırımcı

ama, salt, yabancılar malı topluyor algısı oluşturmak için, yurt dışı hesaplar üzerinden ve de yabancı yatırımcı kisvesinde mallar toplandı şimdi ise diğer bir aracı kurumdaki kendi hesaplarına aktarılıyor.
Yani olasılık çok. Ancak ben şimdi daha çok bu yabancı payı sıfırlandıktan veya minimize olduktan sonra hissenin yönü ne olacak ve hisseyi kim sahiplenecek onu merak ediyorum.
Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
Yer İmleri