Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5878 madde; 1 - 8 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    İlk paragraf konusunda size katılıyorum. Nitekim bu gün açıklanan 2 gün önceki gecikmeli veriye göre yabancı payı % 5.71'e düşmüş durumda.

    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...82949920_1.pdf

    Yani, Citibank Yabancı peyderpey elindeki malı satıyor ve muhtemelen önümüzdeki hafta ya sıfırlayacak ya da minimuma çekecek. Bu arada, Matriks Real Time Takas verilerine göre Citibank yabancının payı zaten % 4.74'e düşmüş durumda.

    Ancak, ikinci paragraftaki görüşünüze katılmıyorum. Çok kuvvetli bir oyuncusu olmadığını zannettiğim/ gördüğüm Vakko'yu, 2.90 TL.li fiyatlardan 4.39 TL.li fiyatlara kadar götüren ivmeyi bizzat Citibank'ın 4 milyon lota ulaşan alımları sağladı diye düşünüyorum. Nitekim, ne zaman ki Citibank elindeki malları tasfiye etmeye başladı, hisse süzüle süzüle 2.70 TL.ye kadar geriledi. ta ki geçen çarşamba günü vuku bulan % 15'lik sıçramaya kadar.

    Tabii, Citibank daha önce x veya y nedenle ve yüklü miktarda aldığı bu hisseyi, şimdi hangi nedenle sattığını bilmiyorum.

    Belki, bu şirkete ortak olmayı düşünen yabancı bir kurum, borsa dışında bizzat hakim ortaklardan daha yüksek fiyatla alacağı hisselere ilaveten, piyasadan daha ucuz fiyatla Vakko hissesi topladı. Ancak daha sonra nihai anlaşma gerçekleşmeyince; aldığı bu hisseleri azar azar geri vermeye başladı.

    Belki bu yabancı yatırımcı olarak görünen yabancı yatırımcı değil bildiğin yerli yatırımcı hatta belki de kızılderi'li yatırımcı ama, salt, yabancılar malı topluyor algısı oluşturmak için, yurt dışı hesaplar üzerinden ve de yabancı yatırımcı kisvesinde mallar toplandı şimdi ise diğer bir aracı kurumdaki kendi hesaplarına aktarılıyor.

    Yani olasılık çok. Ancak ben şimdi daha çok bu yabancı payı sıfırlandıktan veya minimize olduktan sonra hissenin yönü ne olacak ve hisseyi kim sahiplenecek onu merak ediyorum.

    Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Citibank'in "yuklu" miktarda alimi 2-3 milyon dolar civari bir tutardi. Yani Vakko'nun su anki toplam piyasa degerinin %2'si bile degil. Bu kadar tutar buyuk resimde hic birsey. Haziran basinda 2.60'lardan baslayip Agustos sonunda 4'lere giden surecte Citibank alimlarina ek olarak Turk araci kurumlardan da ciddi alim geldi (ornegin Gedik'ten 1.3milyon lot, Deniz yatirim 600bin, Acar 550bin, meksa 300bin, marbas 240bin lot vb.).

    Son 2 gunluk satislarla beraber Citibank'in elinde 750bin lot civari hisse kaldi hesabima gore. Citibank satislarini son 2 haftada Finans Yatirim (500bin lot), HSBC (200bin lot), Ziraat (200bin lot), Garanti (130bin) ve Is Yatirim (100bin) karsiladi buyuk olcude.

    Ozetle, herseyi Citibank alimlarina ya da satimlarina baglamamak lazim bence.

  2.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Citibank'in "yuklu" miktarda alimi 2-3 milyon dolar civari bir tutardi. Yani Vakko'nun su anki toplam piyasa degerinin %2'si bile degil. Bu kadar tutar buyuk resimde hic birsey.
    Ozetle, herseyi Citibank alimlarina ya da satimlarina baglamamak lazim bence.
    Bu işi daha fazla uzatmayı istemem azizim ama , Citibank yabancı alımlarının büyüklüğünü, şirketin tüm piyasa değerine ya da toplam lot sayısına göre değil de, bilfiil halka açık olup BİST'de tedavül eden kısmın (ki şirketin sadece % 16'sı(*)ya da 25.6 milyon lot piyasada tedavül etmektedir.) ne kadarını aldığına bakarak (ki Citibank Yabancının toplam alımları 4 milyon lot civarı idi) değerlendirmek lazım. Çünkü, hissenin fiyatı, halka açık kısma gelen efektif alım veya satımların etkisi ile yükselmekte ya da düşmektedir. Yani, Citibank Yabancı'daki yatırımcı halka açık kısmın önce yaklaşık % 15.6'sını blok halde aldı ve şimdi de aldığının tamamını geri satıyor ki bu oldukça kayda değer ve hesaba katılması gereken bir miktardır.

    Her neyse, belki bütün bu alımlar ve satımlar fiktif ya da mizansendir. Kim bilir?

    (*) Son faaliyet raporuna göre şirketin % 16'sı halka açıkmış düzelttim.

    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/640574


    Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Son düzenleme : Burutay; 15-12-2017 saat: 00:44.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •