Sayfa 57/250 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 449 - 456 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Cumhurbaşkanımız işsizliğe çözüm olarak her işletmenin 2 işçi almasını istemiş....
    Benim aklıma daha iyisi geldi 4.....
    Durun, durun... 6 işçi alsınlar Çin'den işçi ithalatına bile başlarız
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanımız işsizliğe çözüm olarak her işletmenin 2 işçi almasını istemiş....
    Benim aklıma daha iyisi geldi 4.....
    Durun, durun... 6 işçi alsınlar Çin'den işçi ithalatına bile başlarız
    Ama bugün reklamlarda sürücüsüz metro açılışı var

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

3. evett karlı kitleri ne olduğu belirsiz bir kanunsuz fona devredince, 2018 bütçesinin %86sı vergilerden oluşacakmış. Vergilerin %65i de dolaylı vergi olacakmış. Bütçenin büyük kısmı yüksek maliyet borçlanmalarına gidecekmiş yani faiz yükü ((geçen sene 400 puan faiz artıp dolar düşerken sevinen cahiller zil takıp oynasın şimdi)). hülasai kelam hazırlayın parayı. daha bu ilk yıl

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ama bugün reklamlarda sürücüsüz metro açılışı var

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çok iyi tespit
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    TCMB bugünkü kararı ile piyasayı arafta bıraktı... Kimse faiz artırmadı diyemez. Kimse faiz artırdı da diyemez.. Bir tuhaf ironik durum...

Bulunduğumuz yer Sn.Power dediği gibi dağ fare doğurdu denilebilinir.. Yada Sn.Pilavlı'nın dediği gibi küçücük bir faiz artışı denilebilinir.

Ben bu duruma ne şiş yansın; ne kebab yansın. Bir daha ki PPK toplantısına "Allah Kerim" artışı derim..

Bugünkü yazımda 50 baz GLP de artışın USD yukarı yönlü ateşleyeceğini yazmış nitekim de USD gün içi 3,81 TL den 3,89 TL yi aşarak %2 artış kaydetti...

50 baz artış ile yeni zirvelerin biraz zor olduğunu yılbaşında ise 4,15 lerin yeniden konuşabileceğini de eklemiştim ..
    Hala aynı kanaatteyim...

Zor bir karar, zor bir durum, zor bir viraj....

FED 25 baz artırırken TCMB 50 baz artırdı.. Ancak Politika Faizi aynı kaldı. Dokunmadı...

İnanın bana dostlar; USD hakkında ne diyeceğimi bilemedim... Benim tahminim 150 baz GLP de artış idi...

En iyisi izleyip göreceğiz...
    Syn Selka yılbaşına 14 gün var. Ancak dava olumsuz sonuçlanirsa 4.15 olur

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Değerli arkadaşlar forum bir türlü son sayfaya gitmiyor. Sürekli son sayfanın bir sayfa önüne geliyor. O sebeple son sayfaya yazılan yorumları okuyamıyorum. Hata düzelir düzelmez cevap yazacağım.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    evett karlı kitleri ne olduğu belirsiz bir kanunsuz fona devredince, 2018 bütçesinin %86sı vergilerden oluşacakmış. Vergilerin %65i de dolaylı vergi olacakmış. Bütçenin büyük kısmı yüksek maliyet borçlanmalarına gidecekmiş yani faiz yükü ((geçen sene 400 puan faiz artıp dolar düşerken sevinen cahiller zil takıp oynasın şimdi)). hülasai kelam hazırlayın parayı. daha bu ilk yıl
     Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Syn Selka yılbaşına 14 gün var. Ancak dava olumsuz sonuçlanirsa 4.15 olur

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bir şekilde büyüyoruz ama 100,000 TL si vadeli hesapta olan birisi dahi %15 faiz ile bu enflasyonist ortamda hiçbir risk almadan yıllık %15 büyümüş oluyor...

Büyüme iyidir; ama enflasyonun olmadığı yada çok düşük olduğu yerde.. Enflasyon %12 ler de iken %11 lik büyüme reel büyüme değildir. Yada %11 büyümüş olsak dahi bu büyümeden herkes ortak pay almış olamaz...

Mesela 1,000,000 TL si olan yıllık 150,000 TL bankadan para alırken 1404 TL kazanan kişi bu büyümeden zırnık alamaz...

Sonuçta; fed faiz artırıyor ve bilanço küçültüyor. Hazırlıklı olmanız gerekirdi...

Oysa biz hata yaptık..

1. Hazırlanmadık.
    (2010 yılı %4,50 olan politika faizimi korumamız gerekirdi. FED %0,25 faiz artırırken biz de CDS leri düşük tutup, siyasi kutuplaşmanın önüne geçip %0,50 faizleri artırmalıydık... O kadar.. Olacak politika faizi %8 ; ama yapamadık yada yapmadık)

2. Büyüme derdinden vazgeçip nüfusu kontrol altında tutup halkın fakirleşmesinin önüne geçilmeli idi...

Yapamadık. Bilakis 3 çocuk ve üzeri yapın denildi.. Doğru 3 çocuk iyidir ama bu şartlarda değil. Yılda 1.5 milyon üniversite mezunu genç iş bulamıyor. Devlet elini eğitimden çekimiş; ve bir çocuğun ailesine yıllık eğitim maliyeti 25,000 TL iken biz ne yapıyoruz, dünya ne yapıyor...

Kısaca; YANLIŞ.....

3. Cari açık küçültülmeli idi...

Bilakis Cari açık büyüdü...

Dediğim gibi Türkiye artık Faiz Kur sarmalına girmiştir. İster beğenin ister beğenmeyin...

Sn.Power dan ayrıldığım nokta şudur. İster USD olsun İster TL elinde nakiti olan önümüzdeki 3 yıl KRAL dır...

Bu işin içinde emtia ve gayrimenkul yoktur. Sadece Nakit vardır... Buna göre pozisyonanlar çok kazanacaktır... Ben Son 3 yıldır kendimi nakit pozisyonda pozisyonlandırdım hatta 2015 yılı Mart ayında bir gayrimenkul satışı ile nakit değerimi artırmıştım...

USD a gelince... Yüksek enflasyon her şeyi bozuyor.. Satılması gereken BIST satılmıyor, düşmesi gereken USD düşmüyor. Tuhaf ironik bir ekonomik durum pörtlüyor...

Dava bence çok önemli ama bir türlü ciddiye alınmadı. Sanki dava bitmiş karara bağlanmış gibi davranılıyor.. Oysa daha karar verilmedi...

Normal şartlarda USD 4,15 i bulurdu ama bulamadı. Duruma göre kısa vade de bulacak gibi de durmuyor...

Size ilavede bulunmak isterim. Mantar gibi özel üniversite, hastane ve okul açıldı. Ve insanlar bunu kabullendiler. Artık kimse neden devletin vermesi gerek hizmeti para ile aldığını sorgulamıyor.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 57/250 İlkİlk ... 747555657585967107157 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •