Originally Posted by
selimtogrul
Sonuna kadar haklısınız...
Farklı emtialar yada alternatif yatırım araçlarını düşünüp hesap yapınca belki zararda görünmeyebilirsiniz...
Hatta bazı yatırım araçlarına oranla karlı bile olabilirsiniz. Ama dönemin trendine göre düşündüğünüzde külliyen zarar da olabilir.
Elime kağıt kalem alıp hesap yapmadım ama . Kaba bir rakamla mesela istanbul un yeni gelişen ve toplu konutlarının yapıldığı bir bölge olan İkitelli, Başakşehir, Bahçeşehir üçgeninde ortamala 2+1 daire ve bununda TOKİ benzeri yarı kamu kuruluşu benzeri bir firma tarafından yapıldığını ve aşırı yüksek karlı rakamların olmadığı bir alanda olduğunu varsaysak söz konusu dairenin 2013-2014 yıllarında fiyatının 225.000 tl gibi bir rakam olduğunu varsaysak. (ki o tarihteki rakamlar net elimde ona göre pay biçiyorum) Şu anki kira geliri yaklaşık 900 tl gibi bir rakama tekabul eder. Sadece karşılaştırma yapmak maksadıyla verilmiştir.
Ancak atlanmaması gereken husus şu : Bu daireyi şimdi kaça satabilirsiniz, ya da istediğiniz rakama satabilir misiniz? Yada ihtiyaç olduğunda parça parça yani oda oda satabilir misiniz? Cevaplanması zor olan sorular
Amaç sadece haftasonu beyin fırtınası yaratmak kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Tüm dostlara saygılar
Böyle değişik bakış açıları beklentimize giden doğru yolu bulmakta daha faydalı olacaktır...
Ev alıp kiraya verme olayına karşıyım. Kiracı ile uğraşmak ayrı bir dert; bir de apartmanın demirbaş giderleri için verilen masraflar ayrı bir dert. Her kiracı çıkışında evi elden geçirme masrafı, kaç ayda kendisini amorti eder acaba? Boyası, badanası vb... Bir de borç takıp gitti ise iş daha da zorlaşıyor. Bir de yeni kiracı için geçen zamanda elde edilemeyen kira gelirleri de cabası...
O nedenle ya dükkan olacak ya da arazi... Bunlar emlak piyasası için geçerlidir...
Finans piyasalarında işler çok daha çeşitleniyor...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri