Kuralcılık ve tutuculuk insanlık için en tehlikeli unsurdur biliimsellik açısından,çoğu insanlarda bu var ne yazıkki,serbest iradeye sahip insanlar daha özgür düşünür,herşeyi inceler ve sorgular...ben burada bazılarına mesaj göndermiyorum,genele yazıyorum sadece,mesela ben çoğu şeyi inceler,içinden çıkamadığım olaylara saygı duyarım,hem bilim ve bilimcilere,dinlere,tarihçilere vs...çünkü bu unsurların incelenmesi gerekir insanlığın ufkunun açılması için...İslamda bilim ön plana çıkar !!!...burası ilginç,Emeviler katı bir din anlayışı getirdi islam dünyasına,ama bilimsel çalışmalarıda tavan yaptı onların zamanında,üstelik ispanyaya Emevi kütüphanesi kuruldu...zaten 3 büyük kütüphane vardır Antik olarak Dünyada...İskenderiye,Semerkant ve Emevi Kütüphanesi,Osmanlı zamanındada Topkapı sarayıda buna ilave edilmiş olup,sadece orası depo vazifesi görmüştür diğerlerinden farklı olarak...altda 7 kütüphane geçer ama bana göre 3 kütüphane önemlidir,tabiki dahasıda var !
https://onedio.com/haber/gunumuze-ya...tuphane-581049
Kütüphaneler çok öemlidir,benimde mini bir kütüphanem vardır,20 mt karelik bir alana sahiptir,kütüphane merakım 60 yıllarında başlamıştır,ilki Giresundu,sonra eğitimim ve çalışmam için Ankaraya gittim 70 yıllarında,Ankarada bu merakım tavan yaptı,Giresundayken okumadığım kitap kalmamıştı neredeyse,Ankara biraz daha genişti,bu arada Kızılayda eski yeni kitap bulmakta kolaydı,bit pazarı hobim olduğundan oralarda uğrardım,çoğu kitap ve Ansiklopedileri biriktirmeye başladım,yurt dışına üst eğitim devresini tamamlamak için gittiğim zaman oralardaki bilgi merkezlerine merak sardım,neyse vs...Giresundaki evimde küphanemi çoğu eleştirir aile çevresi ve eş dostlar,neymiş,şimdi herşey nette varmış,peki diyorum,elektrik enerjisi yok oldu birden Dünyanın sistematik çökmesiylen,yine ayakta kalacak olanlar kitap ve eserlerdir diye cevap veririm,zaten Eski antik, kadim kütüphaneler hep savaşlar yüzünden yakılıp yıkılmıştır,buda insanlığın en büyük cehaleti ve ayıbıdır,ayni durum antik eserlerde öyle...son zamanlada Dinci İŞİD buna devam etmeye başladı,ne kadar eski eser varsa hepsini yakıp yıktı...Dinciler bu Dünya için çok tehlikelidir,bunu her dinde gördük maalesef,Semerkantta,İskenderiyede ve Endülüste...Osmanlı arşivlerini bile çürümeye terk ettiler bu hükümet zamanında bazı taşınmalar neticesinde !!!
Daha öncede 1931 yılında olmuştu !
http://ahmetdursun374.blogcu.com/osm...oykusu/1168477
İşin özü serbest düşünen ve herşeyi araraştıran insanları severim…zaman,zaman çoğu şeyleri bazı forum topiklerine yazdığımda beni eleştirende çok olur…neymiş,okuduğunu anlamamışsın diye,zaten çoğu aktrolcü,dinciler ve sabit fikirliler,sanırım bunu diyenler bir kitap okumadığı gibi evindede tek kitap olmayandır,aynen RTE benzeri gibi !!!
Yer İmleri