Edipin borcunun olup olmaması inanın hiç umurumda değil tek problemim bu grubun açıklama yapmama, bilgilendirme yapmama gibi bir özürlülüğü var aynı durum bkz. Ateks tede mevcut adamlar ne yapıyor hiçbir bilgi yok. lüleburgazdaki fabrika arazisinin ne kadarı kirada satacakmı duracakmı
Malesef borsamızda şirketler yatırımcılara karşı çok ketum.
Sadece kendileri ve yakın cevreleri biliyor ne çevirdiklerini. SPK seyretsin anca.
Küçük yatırımcı olarak bizlerin yapabileceği tek şey yaptığımız temel analize güvenip sabırla bekleyebilmek. Bazen aylarca bazen yıllarca malesef. Başka şansımız yok, aksi durumda kuyruğunu yakalamaya çalışan kedi gibi sürekli yükselen hisselerin peşinde dolanır dururuz.
Ben Edip i ilk defa geçen hafta inceledim. İlk dikkatimi çeken şey 82 Milyon piyasa değeri olan şirketin PD/DD nin 0,37 olması idi.
2. Husussa şirketin 9 aylık kira gelirinin 27 milyon TL olması idi.
Yani yıllıkta 35 milyon kira geliri olabilecek şirketin toplam piyasa değerinin 3 yıllık kira geliri kadar bile olmaması.
Bu hisseyi alır bir altı ay da ben tutarım.
Kaç liradan aldınız da kaça satıyorsunuz?
Ülkesine ve hissesine güvenmeyen Bist ten senet almasın...
yatırımcı olmak bu mu?
bedava malı verin![]()
ÖZETLERSEK;
300 Milyon net borç
614 Milyon toplam varlıklar
225 Milyon Özvarlıklar
1 Hisse Defter Değeri 3,46 TL
1 Hisse Bist Değeri 1,15 TL
9 Aylık Faaliyet karı 35 Milyon (Yıllık 47 Milyon Gelebilir)
BASİT DÜŞÜNÜRSEK; YILDA 47 MİLYON FAALİYET KARI EDEN ŞİRKET BORSAMIZDA TAMAMI 77 MİLYON ÜZERİNDEN İŞLEM GÖRÜYOR. 2 YILDA ÜRETTİĞİ KAR, ŞİRKETİN DEĞERİNDEN FAZLA.
Alttan bakıyorum üstten bakıyorum içinden çıkamıyorum.
Bizim göremeyip de başkalarının gördüğü olumsuzluk ne acaba. Şirketin ucuz kalması anlık bir durum da değil üstelik. 5 Yıl önce 1.5, 2010 da 3,5 liralardaymış.
Yalnız grafiğe ve işlem hacmine bakınca 2-3 aydır işlem hacmi çok artmış. Ancak fiyat fazla yükselmemiş. İşlem hacminin artması ve fiyatın diplerde olmasını olumlu görüyorum. Yüksek bir primden sonra zirvelerde işlem hacmi artsaydı olumsuz görebilirdik.
Bütün bunlara bakarak bugün biraz daha aldık bakalım. Bir kaç ay da biz bekleyelim.
Uzun süre fiyatın yatay olması dışında olumsuz görüşleri olan arkadaşlar da fikirlerini yazarlarsa hatamızdan dönmesini de biliriz. Akıl akıldan üstündür.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri