Sayfa 367/637 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Mantıklı, peki bir soru daha sorayım.

Yaşı 40'lara gelmiş birisi için elimizde iki opsiyon olsa; bahsettiğim şekilde X Y Z'den oluşan portföy veya BES. Hangisini seçmek makul sizce? B% BES'e ayırma opsiyonu yok gibi düşünelim, ya ilki ya ikincisi.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Soruyu yanlış kişiye sordun...benim birinci yatırım kuralım, portföyü yeterince çeşitlendir kuralına dayanır..bu dediğimin miktarla da bir ilgisi yok, yatırım ilkeleriyle ilgisi var...yanı kusura bakmayın, istediğiniz şekilde cevap veremeyeceğim.

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Yess,
    hisse getirisi ne kadar önemseniyorsa,

gelirimi nasıl artırabilirim? Nasıl hayat standartlarımı düşürmeden tasarruf yaparım? Soruları, yatırımdan önce cevaplanmış olması gereken sorulardır.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Evet, bu başlıkta ısrarla üzerinde durduğum konu bu. Tasarrufa değil de getiriye daha çok odaklanırsan, ister istemez daha riskli tercihlere yöneliyorsun, mesela ara sıra al sat yapıp maliyeti iyileştirmeye çalışıyorsun, herdalgadan faydalanayım derken çoğu zaman eldeki kuş tan da oluyorsun.

Bu nedenle iyi bir yatırımcı olmanın koşulu, iyi bir tasarrufçu olmaktan geçer bence.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet, bu başlıkta ısrarla üzerinde durduğum konu bu. Tasarrufa değil de getiriye daha çok odaklanırsan, ister istemez daha riskli tercihlere yöneliyorsun, mesela ara sıra al sat yapıp maliyeti iyileştirmeye çalışıyorsun, herdalgadan faydalanayım derken çoğu zaman eldeki kuş tan da oluyorsun.

Bu nedenle iyi bir yatırımcı olmanın koşulu, iyi bir tasarrufçu olmaktan geçer bence.
    Sayın Cautionary size göre eğer uzun vadeli yatırım yapılıyorsa hiç satış yapmamak mı gerekir. Mesela Aselsan yeterince şişti ve satış yapıp alttan almak mantıklı görünüyordu. Halil buhur al al ihtiyacın kadar sat diyor. Siz de mi aynı fikirdesiniz. Yani hiç satmadan biriktirmek mi yoksa fiyatın çok şiştiğini düşündüğünüz dönemlerde satıp alttan maliyet yapmak mı?
    Y.T.D.

4. Arkadaslar daha once birisi deginmisti, kredi kartindaki limitten yatirim fonu alinabiliyor mu? Ben kredi kartimin oldugu bankadaki yatirim hesabima baktim boyle bir sey goremedim, bilgilendirebilecek birisi var mi?

5.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Arkadaslar daha once birisi deginmisti, kredi kartindaki limitten yatirim fonu alinabiliyor mu? Ben kredi kartimin oldugu bankadaki yatirim hesabima baktim boyle bir sey goremedim, bilgilendirebilecek birisi var mi?
    oluyor, hatta bir donem harcamaya bonusda kabul ediliyordu, ama cepte degil internet bankaciligindan bakin.

6.  Alıntı Originally Posted by Spartan Yazıyı Oku
    oluyor, hatta bir donem harcamaya bonusda kabul ediliyordu, ama cepte degil internet bankaciligindan bakin.
    İnternet bankaciligindan baktim goremedim, sadece cari hesaptan kullanabiliyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Moruf Yazıyı Oku
    "Maalesef yanlış tercih tüm sabrı emeği boşa çıkarabilir. " demişsiniz. Negatif getirisi olan fonlar da var mı BES' te?
    Elbette Negatif getirisi olan fonlar var. Yıllık bazda bile götürü sağlayanlar olabiliyor. Sonuçta ellerinde sihirli değnek yok.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    bes , uzun vadeli hisse senedi tutmaktan daha mı iyidir ?
    bes tercihlerinizi merak ettim. bes kullanan bir abimiz yıllık getirisinden bahsedebilir mi ?
    Bence bes hem yönetim hem de çeşitlendirme nedeniye uzun vadeli hisse senedi tutmaktan daha kötüdür.
    Ayrıca bildiğim kadarıyla bu devlet katkısı ile hisse senedi alınamıyor. Değil mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 367/637 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •