Sayfa 148/777 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 1,177 - 1,184 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

  1. #1177
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Enki bu EM lerin sağlam pataklanmasından yanayım.
    Eskiden FED faizleri arttırdığında dolarda güçleniyor ve EM'ler genelde iyi dayak yiyordu..bir kaçı, özellikle Latin Amerikada olanları nakavt oluyordu..malum o zamanlardaki sermaye akımları ile bugünküleri kıyaslamak mümkün değil..ama bu globalleşme sayesinde gelişmiş toplumları da bir bakıma EM'lerden bağımsız tutmak artık mümkün gözükmüyor..özellikle en büyük EM, ÇİN olunca..

    Malum şimdilerde sıkılaşma deyince sadece faiz arttırımı ile olmuyor bu işler..QE'lerin sonlandırılması, QT'ye başlanması sıkılaştırma açısından ayrı ayrı unsurlar!!

    Vede sadece FED'in sıkılaşması yetmiyor, diğer global havuzdakilerde (ECB,BOJ,SNB vb.), benzer şekilde bu sürecin parçaları..FED faiz arttırırken , öbürünün gevşemeye devam etmesi (belkide istenilen bir şey) globalde sıkılaştırmaya hizmet etmiyor..

    Örneğin ECB bugün QE'lerini kesse şu an 2.90'larda olan ABD 10 yıllıkları rahat 3.5'ları bulur(sadece tahmin)..çünki ECB'den çıkan paraların bir kısmı hiç şüphesiz ABD bonolarına (ve borsalarına) akıyor..

    Yukarıda belirttiğim gibi sırf ECB'nin kesmesi yüzünden bugün ABD bonoları 3.5'ları bulsa, karşımıza bambaşka bir ortam çıkar.. ve dolarında mecburen güçlenmekten başka çaresi kalmaz..halazırda globalde gevşek likidite koşulları etkili ve EM'lerde ucuz parayla şenlik devam ediyor mecburen..ehh para kazanmak kolay değil!!

    Ne zamana kadar devam edecek bilinmez ama sıkılaştırma işine sadece FED değil ECB'de devam edecekse, zaten para göçü bir noktadan sonra EM'lerden geri çevrilir..daha önce belirtmiştim BOJ'un tek başına parasal gevşemeye devam etmesi yeterli olmayabilir..

    Şimdi ben kendimce ECB'nin QE'leri tamamen bitiremeyeceğini (azalatabilir) düşünsemde, yanılıyor olabilirim..çünki aşağıda ESM (European Stability Mechanism) başkanı açıklamalarında FED'in ve ECB'nin sıkılaştırma döngüsüne girdiklerini, dolayısıyla EM'lerin ileride likidite sıkışıklarına girerek darbe yiyebileceklerini söylüyor..

    Herhalde ESM başkanı ECB'nin QE'yi bitireceğini benden daha iyi biliyordur..

    Emerging markets face credit challenges in tightening cycle, ESM head warns

    Asian, Latin American and African economies are vulnerable, says Klaus Regling


    TOKYO -- As the U.S. and European countries embark on a monetary tightening cycle, emerging economies could be hit by a liquidity squeeze, a European official in charge of financial stability says.

    "Those have to be careful -- who have debt in foreign currencies and who have sizable current account deficits, and therefore continuously need inflow of foreign capital," said Klaus Regling, managing director of the European Stability Mechanism, in a recent interview.

    https://asia.nikkei.com/Features/Int...d-warns?page=1

  2. Bob Hoye'dan dolar yorumu:

    1968 yılından bu yana meydana gelen üç eski zirveden sonra, 23-26 ay süren düşüşler görülürken, küçük tepki çıkışları 20 haftalık üstel hareketli ortalamada (91.50) sınırlandı. Geçtiğimiz Ekim ayındaki gibi büyük tepki çıkışları ise, 12 aylık üstel hareketli ortalama civarında sonlandı (şu an 93.32).

    Kısa vadede, Euro için COT verilerinde aşırılıklar görüyoruz (spekler yeşil, tüccarlar mavi çizgi). Bu da DXY'de ikili dip, Euro'da da ikili tepe görüntüsü oluşturdu. Rallinin şiddetine göre 20 haftalık üstel hareketli ortalamaya veya 12 aylık üstel hareketli ortalamaya kadar tepki çıkışı beklenebilir.



    ---


  3. Andrew Korybko, Rusya'ya yakın bir gazeteci. Jeopolitik yorumlar yapıyor. Şöyle bir yazı yazmış:

    Damascus Might Have Made A Grave Mistake By Helping The Eastern YPG Enter Afrin

    In hoping to play the “lesser evil” of the “federalist” Kurds off against the “greater evil” of the invading Turks, Damascus might have inadvertently committed a grave mistake by opening the Afrin gates to the most radical members of the YPG who stand to reverse any “pragmatic” agreements that the government thought they had achieved with their local counterparts, thus setting the stage for the Kurds to more easily push Syria and Turkey to the brink of the conventional state-on-state conflict that they’ve been conspiring with the US and “Israel” to unleash.

    ...

    The ultra-extreme YPG Kurds from east of the Euphrates want to embroil Turkey and Syria in a conventional state-on-state war per the orders of their Amero-Zionist handlers, and to this end they could easily stage various provocations against the former and its proxy allies in the areas of Afrin that the latter would officially be responsible for, thereby forcing the temperamental Turkish President into carrying out a massive “shock and awe” retributive strike against the SAA, one which would see Russia watching from the sidelines as it declines any “rescue requests” to get involved in saving its “wayward partner” that refused to heed its “advice” in the first place.

    ...

    Unlike its campaign against scattered Kurdish terrorists, any Turkish attack against conventional SAA troops could see Ankara carry out a “shock and awe” campaign of coordinated air, missile, and artillery attacks against these much more easily targetable forces in response.

    ----------------

    Kısaca Korybko yoldaş şöyle diyor: "Şam yönetimi, YPG ile Türkler arasında seçim yapmak zorunda olduğunu ve YPG'nin ehven-i şer olduğunu düşündü. Rusya buna karşı ve Şam'ı uyararak, YPG'yi bölgeye sokmamasını istedi ancak Şam, Moskova'yı dinlemedi. Artk Şam, Moskova'dan yardım beklemesin, kendi başının çaresine bakmak zorunda. ABD ve İsrail hesabına çalışan YPG, Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarmak istiyor. Bu amaçla, Afrin kaynaklı bir provokasyon yapıp, Türkiye'nin saldırmasını tetikleyecekler. Suriye ordusu da YPG'nin yardımına gidecek. Türk ordusunun YPG ile yaptığı savaş, dağlık bölgeye yayılmış gayrinizami güçlere karşı idi ve nisbeten yavaş yürüyordu. Nizami Suriye ordusu, Türk ordusunun koordineli, hava, roket ve topçu saldırısına karşı çok kolay bir hedef halinde.

    Korybko yoldaşın söylemediği ama alttan alta sırıtan bir ihtimal daha var. Bölge hakkında ABD ve Rusya anlaşmış olabilir. Muhtemelen, ortak bir şekilde Çin, İran ve Avrupa'yı sınırlamak istiyorlar. Şimdilerde böyle yazılar yazan kalmadı ama eskiden Mahir Kaynak, bu çizgide yazılar yazardı; hatta ABD-Rusya ittifakının ortasında Türkiye'nin olduğunu söylerdi.

  4. #1180
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    310 milyar dolar.
    Dile kolay.

    Bunun gibi 3-5 şirket daha varsa önemli bir boşluk.

    Acaba yeni kriz Cin kaynaklı mı çıkar ?
    Muhtemelen, olabilir..Çinde borçluluk oranı çok yüksek..

    Angbang 2017 Global Fortune 500 listesinde varlık açısından 139. sıradaydı..

    Geçen aylarda ÇİN MB'sı başkanı ÇİN'in riskleri ile ilgili şu cümleyi kurdu; ''hidden, complex, sudden, contagious and hazardous''

    ÇİN yönetimi açısından şu an yapılan el koyma bu riskleri aşağıya çekebilmek ve yönetebilmek amaçlı..

    Diğer taraftan aşağıdaki AUD/JPY grafiği ile riskten kaçınmanın başlamış olabileceğinden kuşkulanılıyor..Avustralya doları emtia ve ÇİN'le yakın ilişkili bir para birimi..JPY ise bilindiği gibi globalde riskten kaçınma(risk off) parası..


    ''Anbang ÇİN'in Lehman'ı veya AIG'i'' şeklinde başlıklar atılmaya başlanmış bile..

    Her nekadar Anbang'ın varlıkları 2008'deki Lehman'ın yarısı kadar olsa da, Anbang vakası ÇİN'in Bear Stearns'i olmaya aday gözüküyor bence..

    Piyasalar şimdilik bol likidite ile normal coşkularını sürdürselerde, bu ilk işaret fişeğinden sonra sıranın büyük balıklara gelmesi tabiki aylar alabilir..ancak unutulmamalıdır ki, ÇİN asrın balonu olmaya aday..

    Bu arada 3 aylık baz libor 1,94..faizler arttıkça/artacaksa dökülenler artacaktır kanımca..kolay değil, 8-9 yıldır onca balon..sentral bankerler sağolsun; zombi şirketler, zombi ekonomiler..

    Bu arada Deutsche Bank'ta kıpraşmalar başladı yine..

  5. #1181
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    50
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ''Anbang ÇİN'in Lehman'ı veya AIG'i'' şeklinde başlıklar atılmaya başlanmış bile..

    Her nekadar Anbang'ın varlıkları 2008'deki Lehman'ın yarısı kadar olsa da, Anbang vakası ÇİN'in Bear Stearns'i olmaya aday gözüküyor bence..

    Piyasalar şu sıralar bol likidite ile normal coşkularını sürdürselerde, bu ilk işaret fişeğinden sonra sıranın büyük balıklara gelmesi tabiki aylar alabilir..ancak unutulmamalıdır ki, ÇİN asrın balonu olmaya aday..

    Bu arada 3 aylık baz libor 1,94..faizler arttıkça/artacaksa dökülenler artacaktır kanımca..kolay değil, 8-9 yıldır onca balon..sentral bankerler sağolsun; zombi şirketler, zombi ekonomiler..

    Bu arada Deutsche Bank'ta kıpraşmalar başladı yine..
    dostum merhaba...hepsine katılıyorum fakar şu yurt içinde döviz DTH ların artışını anlamıyorum...bunlar bu kadar alım yaparken büyük babalar usd yi götürmez gibime geliyor....ve şu ana kadarda öyle yaptılar..tl faizciler bizden çok kazandı..seçime kadar sanki böyle gidecek gibi..

    yatırım tavsiyesi değildir
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  6. #1182
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    50
    Gönderi
    11,112
    enki dostum hem dolara çakıp hemde kriz olabilirmi diye düşünmeye başladım..altına daha realist bir yaklaşım olur mu sence? bu büyükler çok çakal malum...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

  7. #1183
     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    dostum merhaba...hepsine katılıyorum fakar şu yurt içinde döviz DTH ların artışını anlamıyorum...bunlar bu kadar alım yaparken büyük babalar usd yi götürmez gibime geliyor....ve şu ana kadarda öyle yaptılar..tl faizciler bizden çok kazandı..seçime kadar sanki böyle gidecek gibi..

    yatırım tavsiyesi değildir
    Merhabalar dostum..bizdeki durumlar ile global risk durumlarını aynı kefede değerlendirmek pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum..kaldıki bütün EM'lerde ucuz doların etkileri benzer..yani şu sıralar likiditenin de etkisiyle ''risk on trade'' geçerli..

    Ucuz dolar EM'lerde faizlerin daha fazla artmasını ve risk algısını erteliyor ve yabancıların risk alma iştahını arttırıyor..ne zamanki globalde faizler artarken, dolarda güçlenir, o zaman yabancıların risk algısı da düşer ve kaçış başlar..

    Bu kaçışı belki bir olay tetikler ama globalde para miktarı azaldıkça, yani sıkılaştırma dedikleri gibi devam ederse, bir yerde para azalacağından kırılma gerçekleşecektir..malum en nihayetinde, başta balonların devam edebilmesi için para girişi şart..geçen haftalardaki çalkantıda bunun küçük bir örneğini yaşadık..

     Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    enki dostum hem dolara çakıp hemde kriz olabilirmi diye düşünmeye başladım..altına daha realist bir yaklaşım olur mu sence? bu büyükler çok çakal malum...
    Hem dolara çakıp hem kriz olmasının mümkünatı yok..dolar rezerv paradır ve en nihayetinde güvenli limandır..yani krizlerde ABD bonoları gibi mecburen dolarda sığınılacak limandır..yeter ki risk algısı gelişsin..paçavracılara bakma sen, beğensekte beğenmesekte durum bu..

    Altın konusuna gelince..bana göre bu yapılacak sıkılaştırmalardan sonra bir yerlerde MB bankaları durmak zorunda kalacaklar..çünki büyüme düşecek(heleki bu sıkılaştırma esnasında balonların bir veya bir kaçı patlama riski ile karşılaşılırsa, yada özellikle borsalar ciddi bir şekilde düşerse, mesela)

    Yukarıda Avrupa ESM başkanı mülakatında bu durumdan da bahsetmiş..sıkılaştırma yapılacaksa artık çok uzun süreler ciddi bir büyüme görmek mümkün olmayacak globalde..hatta bir resesyon riski daha geçerli olacak diye düşünüyorum..sonuçta demem o ki ileride büyüme azalıyorken, enflasyon yoluna devam ederse ne olur..malum altın yürür..

    Diğer taraftan faizlerin artması zaten enflasyonun varlığına da işaret eder..bu yüzden genelde FED faiz artışlarından sonra altın yükselmeye başlamıştır..yani genelde[ciddi reel faizler oluşmuşsa/oluşacaksa, (ki artık mümkünatı yok) bu durum hariç] faizler artıyor diye altın düşmez..diğer taraftan altında malum bir risk durumunda dolar gibi, hatta ondan daha üst seviyede bir güvenli limandır..selamlar..

    YTD...

    NOT: Sevgili Human belki piyasalar belli riskler olsada yukarıda anlattığım sebeplerle MB bankalarının yeterince sıkılaştırma yapamayacaklarına inanıyorlardır, kimbilir..söylediğim gibi bende bir yerlede durmak zorunda kalacaklarına, yeterince sıkılaşamayacaklarına inanıyorum, özellikle de bir şeyler kırılıp dökülmeye başladığında..
    Son düzenleme : enki; 25-02-2018 saat: 14:37.

  8. #1184
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Yaş
    50
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Merhabalar dostum..bizdeki durumlar ile global risk durumlarını aynı kefede değerlendirmek pek mantıklı olmaz diye düşünüyorum..kaldıki bütün EM'lerde ucuz doların etkileri benzer..yani şu sıralar likiditenin de etkisiyle ''risk on trade'' geçerli..

    Ucuz dolar EM'lerde faizlerin daha fazla artmasını ve risk algısını erteliyor ve yabancıların risk alma iştahını arttırıyor..ne zamanki globalde faizler artarken, dolarda güçlenir, o zaman yabancıların risk algısı da düşer ve kaçış başlar..

    Bu kaçışı belki bir olay tetikler ama globalde para miktarı azaldıkça, yani sıkılaştırma dedikleri gibi devam ederse, bir yerde para azalacağından kırılma gerçekleşecektir..malum en nihayetinde, başta balonların devam edebilmesi için para girişi şart..geçen haftalardaki çalkantıda bunun küçük bir örneğini yaşadık..



    Hem dolara çakıp hem kriz olmasının mümkünatı yok..dolar rezerv paradır ve en nihayetinde güvenli limandır..yani krizlerde ABD bonoları gibi mecburen dolarda sığınılacak limandır..yeter ki risk algısı gelişsin..paçavracılara bakma sen, beğensekte beğenmesekte durum bu..

    Altın konusuna gelince..bana göre bu yapılacak sıkılaştırmalardan sonra bir yerlerde MB bankaları durmak zorunda kalacaklar..çünki büyüme düşecek(heleki bu sıkılaştırma esnasında balonların bir veya bir kaçı patlama riski ile karşılaşılırsa, yada özellikle borsalar ciddi bir şekilde düşerse, mesela)

    Yukarıda Avrupa ESM başkanı mülakatında bu durumdan da bahsetmiş..sıkılaştırma yapılacaksa artık çok uzun süreler ciddi bir büyüme görmek mümkün olmayacak globalde..hatta bir resesyon riski daha geçerli olacak diye düşünüyorum..sonuçta demem o ki ileride büyüme azalıyorken, enflasyon yoluna devam ederse ne olur..malum altın yürür..

    Diğer taraftan faizlerin artması zaten enflasyonun varlığına da işaret eder..bu yüzden genelde FED faiz artışlarından sonra altın yükselmeye başlamıştır..yani genelde[ciddi reel faizler oluşmuşsa/oluşacaksa, (ki artık mümkünatı yok) bu durum hariç] faizler artıyor diye altın düşmez..diğer taraftan altında malum bir risk durumunda dolar gibi, hatta ondan daha üst seviyede bir güvenli limandır..selamlar..

    YTD...

    NOT: Sevgili Human belki piyasalar belli riskler olsada yukarıda anlattığım sebeplerle MB bankalarının yeterince sıkılaştırma yapamayacaklarına inanıyorlardır, kimbilir..söylediğim gibi bende bir yerlede durmak zorunda kalacaklarına, yeterince sıkılaşamayacaklarına inanıyorum, özellikle de bir şeyler kırılıp dökülmeye başladığında..
    Dostum eline diline sağlık.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 148/777 İlkİlk ... 4898138146147148149150158198248648 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •