-
Ailesi Izmir'den gocen Yunanlilardan Fransiz oyun yazari, oyuncu, yonetmen ve sair Antoine Marie Joseph Artaud'nun olum yil donumu (4 Mart 1948)
"Tiyatro seyircinin cinayete yatkin egilimlerini, erotik saplantilarini, yabanilligini, karabasanlarini, yasam ve nesneler karsisinda utopik duyumunu, hatta kana susamisligini iceren duslerini gercekten sergileyemedigi, onun duzmece ve aldatici bir duzlemde degil, icinden geldigince arinmasini saglayamadigi surece kendini bulamaz, yani, gercek bir yanilsama araci olamaz"

"The theatre will never find itself again except by furnishing the spectator with the truthful precipitates of dreams, in which his taste for crime, his erotic obsessions, his savagery, his chimeras, his utopian sense of life and matter, even his cannibalism, pour out on a level not counterfeit and illusory, but interior."
-
Klasik Kulkedisi masalindan uyarlanan (Cinderella – Cenerentola) Disney animasyon filmi, 4 Mart 1950'de vizyona girdi.

-
Ingiliz rock ve blues sarkicisi, soz yazari, gitarist ve ayirt edici mukemmel sesi olan Chris Rea’nin (Christopher Anton Rea) dogum gunu (4 Mart 1951)

-
Italyan pop ve rock sarkicisi, besteci Umberto Antonio Tozzi'nin dogum gunu (4 Mart 1952)

https://www.youtube.com/watch?v=Y2kGwkLcpNU
-
Amerikali sair William Carlos Williams'in olum yildonumu (4 Mart 1963)
Ask Sarkisi
Uzanmisim buraya dusunurken seni
sevdanın lekesi
kaplamis dunyayi!
Sari, sari, sari
kemirir yapraklari,
bulastirir safrani
boynuzlu dalli budakli kirac
agir bir sekilde
dayanmis sakin bir mor goge!
Isik yok hic
sadece bal-koyusu bir leke
ki damlar yapraktan yapraga
ve daldan dala
bozarak renklerini
butun dunyanin
sen cok uzaktasin orada
batinin sarap kizili oyasi altinda!

Canzone d'amore
Qui disteso ti penso: -
la macchia dell'amore
è sul mondo!
Giallo giallo giallo
rode nelle foglie,
spalma di zafferano
i bifidi rami che poggiano
massicci
contro un liscio cielo di porpora!
Nessuna luce
solo una macchia densa come miele
stilla di foglia in foglia,
di membro in membro e corrompe
tutto il colore del mondo-
così lontana tu - là sotto
il rosso relitto dell'Ovest!
-
1986-2001 yillarinda Metallica’nin bas gitaristligini yapan Amerikali bas gitarist ve vokalist Jason Newsted’in dogum gunu (4 Mart 1963)
-
Afgan-Tacik asilli Amerikali roman yazari ve doktor Khaled Hosseini'nin (Halit Huseyni) dogum gunu (4 Mart 1965)
"Yalnizca bir gunah vardir, tek bir gunah. O da hirsizliktir. Onun disindaki butun gunahlar, hirsizligin bir cesitlemesidir. Bir insani oldurdugun zaman, bir yasami calmis olursun. Karisinin elinden bir kocayi, cocuklarindan bir babayi almis olursun. Yalan soylediginde, birinin gercege ulasma hakkini calarsin. Hile yaptigin, birini aldattigin zaman dogrulugu, hakliligi calmis olursun."Ucurtma Avcisi

"C'è un solo peccato. Uno solo. Il furto. Ogni altro peccato può essere ricondotto al furto. Se uccidi un uomo gli rubi la vita. Rubi il diritto di sua moglie ad avere un marito, derubi i suoi figli del padre. Se dici una bugia a qualcuno, gli rubi il diritto alla verità. Se imbrogli quello alla lealtà."
-
Kanadali yazar ve sair Elizabeth Smart’in olum yildonumu (4 Mart 1986)
"Bir demiryolunun son istasyonunda raylarin dibine atilmis bir balik kafasini yemek icin ususen kedileri gorunce, evsizleri ve kimsesizleri bile doyuracak bollukta oldugunu fark ettim duygularimin." Merkez Istasyonu'nda Oturup Agladim

“When I saw a horde of cats gathenng at a railway terminus to feed on a fish-head thrown near the tracks, I felt, It is the lavishness of rny feelings that feeds even the waifs and strays.”
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri