Sayfa 434/637 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,465 - 3,472 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Türkiyeâ��de yerleşik şirketlerden elde edilen kâr payı, yıllık beyana tabi diğer gelir unsurları ile birlikte
    30.000 TLâ��yi aşarsa tamamı beyana tabidir. Tam mükellef kurumlardan elde edilen temettülerin
    1/2â��si gelir vergisinden istisnadır. Gelirin beyanı halinde şirket tarafından yapılan toplam stopaj tutarı
    hesaplanan gelir vergisinden mahsup edilir. Aşan kısım vergi dairesince iade edilir.

Syg,
    Tesekkurler;)

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Elinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.
    Ben tesekkur ederim Sn Diproyal.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn. @Thermofluid ellerinize sağlık.

Konuda daha önce bahsettiğiniz Google Spreadsheet sayesinde de portföy takip dosyamı oluşturdum. Onun için de ayrıca teşekkür ederim. Başlamışken de tarihsel verileri çekerek hisseleremin standart sapmasını(riskini), Sharpe Ratio'larını, ve kendi içlerindeki korelasyonları hesapladım.

Şu anda o dosyayı geliştirmek adına; F/K ve belki de yabancı oranı değişim grafiği hazırlayabilir miyim diye düşünüyorum ama henüz uygulama aşamasına geçemedim.

Teşekkürler.
    Tesekkurler Sn. Miriel. Google Spreadsheet gecmis F/K bilgisini vermiyor. Gunluk F/K degerini hergun belli bir saatte otomatik kaydediyor. Yabanci degisim oranini da Is Yatirim'dan alabilirsiniz. Bu haftasonu basit bir sablonu ve ayarlari nasil degistirebileceginizi paylasacagim.

Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Merhaba. Elinize sağlık. Verileri keşke ölçüm tipi olarak sorgulasaydınız. O zaman korelasyon analizi yapmak daha mantıklı olabilirdi. Yani yaş ve hisse yüzdesini sayım tipi değil de ölçüm tipi olarak sorgulasaydınız Spearman korelasyon analizi (normal dağılmayacağı için muhtemelen) yapılırdı. Yine de elinize sağlık.
    Yorumunuz ve katkiniz icin tesekkurler Sn. Lawliet. Ölcumleri siralamalarina gore degerlendirmeye alinca (rank.avg fonksiyonunu kullandim) korelasyon katsayisi -0.0265 cikti. Su sitede yer alan yontemi kullandim:

http://www.real-statistics.com/corre...k-correlation/

Iki farkli korelasyon yontemi benzer sonuclar verdi. Istatistik konusunda cok bilgili olmadigim icin nasil yorumlayacagimi bilemedim. Ama her iki durumda da cok guclu bir korelasyon mevcut degil.

Saygilarimla.

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bankacılık tarafında bambaşka rasyoları biliyorsanız paylaşır mısınız?
    Bir banka örneği ile desteklerseniz tüm forum bilgi edinir diye düşünüyorum.
     Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku
    Ben tesekkur ederim Sn Diproyal.

Tesekkurler Sn. Miriel. Google Spreadsheet gecmis F/K bilgisini vermiyor. Gunluk F/K degerini hergun belli bir saatte otomatik kaydediyor. Yabanci degisim oranini da Is Yatirim'dan alabilirsiniz. Bu haftasonu basit bir sablonu ve ayarlari nasil degistirebileceginizi paylasacagim.

Yorumunuz ve katkiniz icin tesekkurler Sn. Lawliet. Ölcumleri siralamalarina gore degerlendirmeye alinca (rank.avg fonksiyonunu kullandim) korelasyon katsayisi -0.0265 cikti. Su sitede yer alan yontemi kullandim:

http://www.real-statistics.com/corre...k-correlation/

Iki farkli korelasyon yontemi benzer sonuclar verdi. Istatistik konusunda cok bilgili olmadigim icin nasil yorumlayacagimi bilemedim. Ama her iki durumda da cok guclu bir korelasyon mevcut degil.

Saygilarimla.
    Istatistik dersine giriş gibi olmuş ne güzel
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Nasıl bir durum sözkonusu yatırım için?
    Sorunuzu anlamadım, açabilir misiniz konuyu?

[QUOTE=syılmaz;1849900]Sorunuzu anlamadım, açabilir misiniz konuyu?[/QUOTE
    Burda ki yatırım enstrümanlarına yatırım yapmak kişiye sağlayabileceği kazanç ve kayıpları kastetmiştim...

6.  Alıntı Originally Posted by Cok Yazıyı Oku
    Burda ki yatırım enstrümanlarına yatırım yapmak kişiye sağlayabileceği kazanç ve kayıpları kastetmiştim...
    Dünya borsalarına yatırım yapıyorsunuz sonuçta, hangi aracı kurumu kullandığınızın başarı açısından bir önemi yok, yurtdışı piyasalarda ki kendi başarınız ile alakalı.

7.  Alıntı Originally Posted by thermofluid Yazıyı Oku

Saygilarimla.
    Teşekkürler, güncel F/K ve yabancı oranı verisini söylediğiniz gibi internetten çekiyorum. Ancak kastım şuydu: Excel'de buna makro diyorlar sanırım, mesela X hissesinin bugünden itibaren ileriye doğru F/K verisini bir hücreye kaydedecek ve ben de bunu grafik haline getireceğim. Manuel olarak yapılabilir pek tabii ama belki daha kolay bir yolu vardır diye çözüm arıyorum/düşünüyorum şu anda.

8. Ege Endüstri için ne düşünüyorsunuz? Konuda hiç bahsi geçmedi sanırım..

Teşekkürler.

Sayfa 434/637 İlkİlk ... 334384424432433434435436444484534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •