Sayfa 365/918 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon
Arama sonucu : 7338 madde; 2,913 - 2,920 arası.

Konu: CEMAS - Cemas Döküm

1. Fed, bugün sona eren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)
    toplantısında faiz oranını yükseltti ve bu yılın geri kalanında 2 faiz
    artırımı daha beklendiğini ortaya koyarak vergi indirimleri ve kamu
    harcamalarının ekonomiyi ve enflasyonu büyüteceğine, gelecekte daha
    agresif sıkılaştırmaya yol açıacağına artan güvenin sinyalini verdi.
    Yeni Fed Başkanı Jerome Powell başkanlığınoda yapılan ilk FOMC
    toplantısında, yıllardır yüzde 2 hedefinin altında kalan enflasyonun
    sonunda yükselişe geçeceği ve orta vadede yüzde 2 civarında istikrar
    kazanacağı öngörüldü.
    Uzun vadeli "doğal" faiz artırımı tahminini de yükselten Fed,
    kademeli faiz artırımı döngüsünün önceden düşünülenden daha uzun
    süreceğine işaret ederek, bu yıl için 2 faiz artırımı daha ve 2019'da
    3 ve 2020'de 2 faiz artırımı beklendiğini ortaya koydu.

2.  Alıntı Originally Posted by Terazi Yazıyı Oku
    Çınar kardeşim sen beni iyi bilen birisin. Beyazda flapta vanette. O hisseleri durumuna bak bir de benim durumuma. Ben borsada sıfırladim. Bundaki en büyük nefen spk nın tüm olduğum hisselerde hep alehime brüt takasları vermesi oldu. En son vanette parayı ikiye katlamış iken verilen brüt takas yüzünden iki taban yedim. Ondan sonra mrgyo da yine brüt takastan taban yedim. Para 110 binden 35 bine düştü. Sadece 4 günde. Sonrasında kafam allak bullak oldu. Saldırdım sağa sola ve son olarak varant pisligine bulaşınca para sıfır oldu. Kisaca benim bu duruma düşmemin en büyük nedeni spk nın verdiği brüt kararları oldu.Artık benim formlardaki son yazım. Hissedeki ve borsadaki tüm herkesin Allah yardımcısı olsun. Ky ların borsada işi çok zor. Çünkü karşısında patron spekleri ve uşakları spk var. Ytd
    Çok üzüldüm sende de bende de flap ve beyaz vardı sen ikisininde çok çıkacağını yazmıştın keşke kenarda 1000 er lot Beyaz bıraksaydık bugün 176 dan kapatmış 10 lira bile değildi maliyetimiz

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

3.  Alıntı Originally Posted by Lords9966 Yazıyı Oku
    Burada galip öztürk gibi kodaman lazim. Adam ozgyo dan açıkçılara 7.89 dan iteledi. 2 milyon lot taviz vermedi adam . Açığa satışlar 2 idi. Yerine 7.89 dan koydular 12 milyon tl leri gitti. Yarın ve cuma da böyle biri lazım eğer açıkçı gerçek ise

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bu açıkçi tayfasina iyi ders olur ....Galip keşke el atsa bu açıkçilara çok kârlı çıkar

Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Lords9966 Yazıyı Oku
    Devlet lotlarını el koysun vermesin ********lere

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    katiliyorum ayrica zaten bu SPK bu hisseler satilsa bile parasına el koyup sirket adina hisse geri alim yapmalıdır!!

Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Terazi Yazıyı Oku
    Çınar kardeşim sen beni iyi bilen birisin. Beyazda flapta vanette. O hisseleri durumuna bak bir de benim durumuma. Ben borsada sıfırladim. Bundaki en büyük nefen spk nın tüm olduğum hisselerde hep alehime brüt takasları vermesi oldu. En son vanette parayı ikiye katlamış iken verilen brüt takas yüzünden iki taban yedim. Ondan sonra mrgyo da yine brüt takastan taban yedim. Para 110 binden 35 bine düştü. Sadece 4 günde. Sonrasında kafam allak bullak oldu. Saldırdım sağa sola ve son olarak varant pisligine bulaşınca para sıfır oldu. Kisaca benim bu duruma düşmemin en büyük nedeni spk nın verdiği brüt kararları oldu.Artık benim formlardaki son yazım. Hissedeki ve borsadaki tüm herkesin Allah yardımcısı olsun. Ky ların borsada işi çok zor. Çünkü karşısında patron spekleri ve uşakları spk var. Ytd
    Piyasada milyonluk lotu olan firmalara girmeyin yonga yibitaş işbir egeen gibi hisselere girin yok ben parayı havadan kazanıyom büyük sipek kağıdına girerim diyosan kendi infazını etmiş olursunuz ARKADAŞ AL 20 binlik yonga yibitaş unut sana 10 kat getirir

6. Yarın soyle bisey olabilirmi -10 açıp sonra yukarıya doğru hareket edip millete aha çıkıyor dur alayım da maliyetim düşsun dedirtip sonra tekrar tabana cekebilirlermi acaba....

7. 17 bilançosunda 35 milyon lira zarar açıklayan Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin (CEMAS) özsermayesi 80 milyon liraya düştü. Şirketin, 237 milyon lira ödenmiş sermayesinin 2/3’ünü kaybetmesi nedeniyle Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 376. Maddesi gereğince teknik iflas kapsamına girdiği belirtiliyor. Borca batık durum olarak da bilinen teknik iflas nedeniyle şirket yönetiminin bir dizi tedbirler alması gerektiği vurgulanıyor. Şirketin son yıllık bilançosuna göre sermaye ve kanuni yedek akçeler tutarının 2/3'ünün zarar nedeniyle karşılıksız kalması halinde, yönetim kurulunun çağrısı üzerine genel kurul, sermayenin tamamlanması veya 1/3'ü ile yetinme kararlarını almazsa şirket sona eriyor.

MECNUR ÇOLAK VE EKİBİ İŞ BAŞINDA

Son dönemde firari manipülatör Mecnur Çolak ve borsada ismi sık sık manipülasyonlara karışan Metin Yüksel ve Haluk Bahadır gibi isimlerin operasyon yaptığı iddia edilen ÇEMAŞ hisseleri 2 lira seviyesinden 7 liraya kadar hızlı bir yükseliş kaydetti. Patron Rıza Kutlu Işık’ın da alım yaparak operasyona destek olduğu iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor. Bugün ise yüzde 20 oranında değer kaybederek taban olan hisseler 5.48 liraya geriledi.
    Bu arada hisselerin defter değeri 34 kuruş.

TEKNİK İFLAS NE ANLAMA GELİYOR

Teknik iflasa yol açan nedenler ile yapılması gereken işlemler Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 376. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili maddede;

“(1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

(2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

(3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.†hükmü yer almaktadır.

Özetle, şirketin son yıllık bilançosuna göre sermaye ve kanuni yedek akçeler tutarının 2/3'ünün zarar nedeniyle karşılıksız kalması halinde, yönetim kurulunun çağrısı üzerine genel kurul, sermayenin tamamlanması veya 1/3'ü ile yetinme kararlarını almazsa şirket sona ermektedir.

8.  Alıntı Originally Posted by Emre06 Yazıyı Oku
    Yarın dua edelim de daha da ****lik yapıp taban acmasinlar...
    Daha önce yaşadınız mı blmiyorum ama ilk taban bu tip hisselerde genelde garanti gibi bişey.
    Biz 2nci gün için dua edelimde dönsün bir an önce.

Birde
    Tabanda 700 k bekleyen varken 500 satış verdim.
    Normalde mükün değil gitmesi.Ama karanlık odada gitmiş.
    İlginç geldi..

Sayfa 365/918 İlkİlk ... 265315355363364365366367375415465865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •