Dün gece Bloombergde Işık Ökte bey Dolar için yıl sonu hedefi 4.12 diyordu...
Nerdeyse bir kaç güne geçilecek gibi bu hedef.
Bu ekonomistler bir şey bildikleri için mi konuşuyorlar,
Öyle olmasını istedikleri için mi hedef veriyorlar..
Anlamak mümkün değil..
Bekleyip göreceğiz.
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
bak yıne aynı seyı yapıyorsun kambıyo sıstemının 1 yıl omru yok dıyorsun neye gore 4ay oncede dolarda crash dıyordun durum ortada ondan sonra bırılerı gelsın laf soyleyecem dıyorsun bız sana crash olmadı dıye olur olmaz laf soyluyormuyuz yani bu dedıgın kambıyo sıstemı olmazsa sende kacacak delık mı arayacaksın bıraz yazdıklarmıza dıkkat edelım her kesın bır ongorusu var ama sızın ongorunuz dırek TURKİYE CUMHURİYETI polıtıkası uzerıne oluyor bu artık tahmınden otesı oluyor fınansal pıyasalarda okur yazar olmayanları sızın gıbı olanları olmayacak bır sey ıcın korku dagı yaratmanıza sebeb oluyor dolar 4,5 6 olabılır dıye yazabılırsınız ama crash olacak ulke battı kambıyo sıstemı battı veya batacak dıye yazamazsınız sızın son kez uyarıyorum bıraz akla ve mantıga uygun olsun yazdıklarınız bana cevap yazmayınız yoksa ben sıze cevap yazacam sız bana derken uzayıp gıdecek saygılar
Son düzenleme : COLOR; 05-04-2018 saat: 13:52. Sebep: eksık kelıme
BORSADA ARA VERMEK ICIN EN İYİ ZAMAN KAZANDIGIN ZAMANDIR
Olay soyle. Mesela bir ekonomist olarak benim de yil sonu hedefim 4.25. Bunun biraz alti ya da ustu mumkun. Hatta bu nokta o kadar onemli ki gecildiginde bir daha altina sarkmasi zor, gecilemediginde ustune cikmasi zor.
Ekonomistlerde makro dinamikler isiginda yorum ve analiz yapiyorar. Simdi bakiyor olumsuzluk cok fazla, e dolar 5 TL olabilir, 10 TL olabilir ama oyle olmuyor. Piyasanin dinamikleri farkli calisir. Mesela eski zamanlarda RTE her konustugunda dolar artiyordu ama bugun soyledikleri piyasa tarafindan pek dikkate alinmiyor, cunku piyasalar icin surpriz degil. Kisaca dolar zaten olumsuzluklari fiyatliyor. Cari acik, enflasyon, issizlik vs yuksek gelse surpriz olmayacagi icin kura pek bir etki etmez.
Ama erken secim karari ciksa tepki verir, Ohal kalksa tepki verir. Mehmet Simsek in istifasi bile cok buyuk bir etki etmez, cunku surpriz olmayacak. Dolaro agresif sekilde yukariya firlatacak hareketler olumsuz ve surpriz gelismeler olmali.
Bu yazının özüne tümüyle katılıyorum...
Biraz önce ben de Baba Varga yaklaşımlı bu zatın yazılarını döküp nasıl anlamsız bir felaket tellalığı yaptığını yazı haline getirecektim.
Değmez dedim vazgeçtim.
Dolar çıkacak demek başka bir şey.
Ülkenin kötü yönetildiğini iddia etmek hakkımız.
vs vs...
Ama içinde yaşadığım ülke hakkında, yıkılacak, sokağa çıkılmayacak, piyasalar altüst olacak, sokaklarda çıkamayacağız gibi onlarca yazı yazmak bence bozuk bir ruh halini eseri.
Peki bu durumda bizler nereye gideceğiz?
Bu ülkede insanların perişan olacağı bir senaryoda bizler nasıl mutlu olacağız?
Ötedenberi sevmiyorum bu yaklaşımları.
Bizler bu ülkede yaşıyoruz.
Kaç kriz gördük.
Eminim yaşarsak gene göreceğiz.
Bir çok ülke gibi.
Ama birilerine kızıp, elimdeki dolar değerlensin diye sabahtan akşama felaket tellalığı yapan bu zatı okumak bana zevk değil acı veriyor.
Çok uzun süredir red listemde idi.
Başlıktan bir ara nasıl olduysa gidince çıkarmıştım.
Anlaşılan gene red listeme almalıyım.
Başka çare yok.
Ama birileri cumhuriyet savcılığına şikayette bulunsa başı ağrır.
Benden dostça uyarı.
bu görüşünüze katılmıyorum.
son beş yıllık süreçte kontrol mb de olsaydı, tahminim usd kuru 2,80-3,00 seviyelerinde olacaktı bugünlerde, üstelik yine bugünkü faiz seviyelerine yakın bir faizle.. oysa mb acemi bir poker oyuncusu gibi hata üstüne hata yaptı. ne elindeki kozları doğru dürüst değerlendirebildi, ne de gerektiğinde piyasaya blöf çekebildi. sonucunda haketmediğimiz bir kur ve faiz seviyesi ile sizin de belirttiğiniz gibi hızla fakirleşiyoruz ülke olarak... bir mısır, venezuella, Arjantin ile aynı lige düştük..
Yer İmleri