Sayfa 234/1023 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

En tepeden rekorla kapatmaya niyetli
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Yani siz 2008 de olan olayin tekrar yasanmasini bekliyorsunuz. FED ve ECB, QE yapacak ve para tipki 2008 de oldugu gibi Turkiye ye akacak. Eger Turkiye 2008 - 2014 arasini ekonomik olarak reformlar yaparak, yukselerek gecirseydi bu dediginize katilabilirdim ancak Turkiye 2008 de elde ettigi sansi iyi kullanamadigi gibi, ekonomik olarak daha olumsuz bir noktaya getirdi.

Basit bir dusunce, TL yabanci paralar karsisinda cok degersiz ve yatirimlar icin cok avantajli. Peki Turkiyeye gerek dogrudan, gerek dolayli olarak neden yatirim gelmiyor? E tabiki ABD VE EURO bolgesi toparlanmisken ve guvenli liman iken neden gelsin ki. 2001 - 2008 arasinda dolarin stabil bir aralikta hareket ettigini ve 2013 ortasina kadar da bu stabilitenin devam ettigi acik. Cunku Turkiye o zaman guvenli bir liman olarak gorulmus. AB ile olan iliskiler, yatirimlar, reformlar vs. Peki simdi Turkiye disaridan nasil goruluyor. Kirilgan, zayif, tek adam rejimi, AB ile olan iliskiler kotu, yatirimlar durmus, reformlar unutulmus ve daha onemlisi sansini degerlendirememis, butun reyting kuruluslarindan yatirim yapilabilir altinda notlar almis.

Siz olsaniz global bir krizde boyle bir ulkeye yatirim yapar miydiniz?
    Basılacak paraya bağlı. Eğer geçen seferki gibi FED 5t$ ECB 5t$ BOJ 6t$ toplamda şöyle bir 15-20 trilyon dolar daha dar para arzı genişlemesi oluşursa Türkiye'ye buradan akmayıp damlasa dahi yeter çünkü Türkiye dünya ölçeğinde sanıldığı kadar büyük bir ekonomi değil. O nedenle bu sarhoş paradan yolunu şaşırmış kısımlar dahi çarpsa işi çözer.

Ancak sizin de dediğiniz gibi ben de bir dahaki global krizde 2008 krizinde basılan paralar tam olarak piyasadan çekilememiş olacağından bu denli devasa parasal genişlemeleri mümkün görmüyorum. Ama buna rağmen eğer tekrar bu tür devasa genişlemeler olursa veya olmak zorunda kalırsa ancak o zaman Türkiye için bir kurtuluş yolu mümkün olabilir diyorum. Yani ihtimal olarak bu sefer Türkiye'nin kurtuluşu çok daha zor demek istiyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Parite biraz toparlarken hem dolar hem euro daha da yukari gitti. Yeni rekor geldi dolarda
    bir halt olacağı yok.

Eski rekor 1 dakaka dayanabildi yenisi geldi
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Basılacak paraya bağlı. Eğer geçen seferki gibi FED 5t$ ECB 5t$ BOJ 6t$ toplamda şöyle bir 15-20 trilyon dolar daha dar para arzı genişlemesi oluşursa Türkiye'ye buradan akmayıp damlasa dahi yeter çünkü Türkiye dünya ölçeğinde sanıldığı kadar büyük bir ekonomi değil. O nedenle bu sarhoş paradan yolunu şaşırmış kısımlar dahi çarpsa işi çözer.

Ancak sizin de dediğiniz gibi ben de bir dahaki global krizde 2008 krizinde basılan paralar tam olarak piyasadan çekilememiş olacağından bu denli devasa parasal genişlemeleri mümkün görmüyorum. Ama buna rağmen eğer tekrar bu tür devasa genişlemeler olursa veya olmak zorunda kalırsa ancak o zaman Türkiye için bir kurtuluş yolu mümkün olabilir diyorum. Yani ihtimal olarak bu sefer Türkiye'nin kurtuluşu çok daha zor demek istiyorum.
    Dolardaki hareket 2008 de başlıyor
    2013 de değil..

İlk dalgalar daha yavaş salınımlı idi..
    1.40 1.90 yaptı 1.75 1.80 de dengelendi..

2011 2013 mayıs
    2 sene..

sonrası malum...

Yani QE ler piyasaya sürülürken bile bizde dolar gerilemedi..

QE nin olmadığı 2001 2008 de ise 1.80 lerden 1.15 lere geriledi idi..

QE demek global kriz demek..
    Global krizde …
    a.Artık para basılarak çözüm olmayacağı anlaşılmış olmuş olur..
    b. Global krizde bizde dolar önce sağlamından bi gider sonra gevşer ama bugün kriz patlasa gevşeyeceği yer 4 ün altı bi daha olmaz.

söze gerek yok görüyorsunuz işte..

Bizim troller haberturke takiliyor
    Dolar alanin elinde patlayacak mesaji atip duruyorlar
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 234/1023 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz