Sayfa 487/637 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,889 - 3,896 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Ben hisse alımının aylık düzenli,rutin şekilde yapılmamasını son iki gündeki gibi çöküşlerin beklenerek bu uygun çöküş anlarında alım yapılması gerektiğini savunuyorum.Bu sayede hem nakitteki para günlük faizde tutularak faiz kazanabiliriz hem de alımı en uygun anda yapabiliriz. Sizler ne düşünürsünüz bu konuda? Ereğli, petkim gibi en baba hisseler bile mutlaka işler kötü gittiğinde çok güzel fırsatlar veriyorlar.Froto gibi bazı istisna hisseler borsa çöküşte de olsa alım fırsatı vermeyebiliyor tabi.
    düzenli rutin alımlar yine yapılır...dünkü gibi şok düşüşler senede bir kaç defa gelebilir...bunun için de kenarda yedek akçe olmalı.

yani hisse portöyü hiç bir zaman %100 hisse ile dolu olmamalı...mesela 10 bin tl lik hisse varsa, boşta illa ki 2-3 bin olmalı...anlık fırsatlardan yararlanmak için...uçup kaçar diye kenarda sıfır nakit bırakmak doğru değil.

öte yandan gün içi işlem yapma fırsatı da olmayabilir çoğu zaman...mesela önceki gün %7, dün %5 aşağıdan işlem yapma fırsatım oldu...ama bu güniçi anlık bir fırsattı...gün sonunda düzelmişti her şey (dün %5 aşağıdan x tl uluse, ve %3,5 aşağıdan x tl brisa alındı..günü toparlanarak kapadılar).

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bence apple ve amazon da çok sağlam sayılmaz..trump 1-2 tweet le amazon u baya salladı...manyak istese yarı fiyatına indirir amazonu....her zaman kötü olasılıkları göz önünde bulundurmak lazım...ama hep kötüyü düşünüp beklersek de, ömür boyu beklemek zorunda kalabiliriz.

bu nedenle beklemeden azar azar yatırım yapmalı bence, haa, büyük bir fırsat denk geldi bunu da değerlendirme için kenarda yedek akçe olmalı.
    ben de tam olarak dediğinizi yapıyorum, aybaşında prim aldım dakikasında dolara çevirdim aylık sembolik alımımı da yaptım.

FROTO 20 tl olsun toplu alımımı yapacağım.

anlatmaya çalıştığım hisselere gereksiz anlam yüklenmemesi, eski bir otomotiv çalışanı olarak sektörün dinamiklerini az buçuk biliyorum

aslında bilmeyede gerek yok 2008 de gördüğü fiyat ortada , hedef fiyatım o rakamın çok üstünde.

10 yılda FROTO dünya lideri olmadı veya karını 10 a katlamadı

foruma yazmak istiyorum ama çok vaktimi alıyor, aybaşında yine uğrarım.

muhtemelen brisa yine düşecek yine alacam.

3. portföyün son durumu (bire bir takip eden pek olmadığı için açık açık paylaşıyorum...bir süre sonra ezber-kopya olmasın diye bu kadar açık paylaşım yapmam..sonuçta mevzu balık yakalamak, balık tutmak değil.

aksa:3x tl
    brisa: 5x tl
    petkm: 2x tl
    poltk: 4x tl
    uluse: 4x tl

Toplam 18x tl lik alım yapmışım...Bu alımalr u-100 118 bin-108 bin aralığında düşüş trendindeyken yapıldı, ağırlıklı ortalama 115 bin filandır...Şu anki kayıp 0,36 x gözüküyor...yani %2 kayıp var portföyde.

Ancak u-30 short pozisyonlarından ciddi artımız var.....bu nedenle totalde portföy eksi değil 2x kadar artıda.

mevcut hisselerde zamanla 10x tl alımlar tamamlanacak...4 adet hisse daha portföye girecek...pusuda bekliyoruz uygun zamanı...bekleyenler kordsa, alkim, pegasus, doas (ayrıca yedek oyuncular da var...zamanla bekleme sırası ve yedek oyuncular değişebilir).

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    ben de tam olarak dediğinizi yapıyorum, aybaşında prim aldım dakikasında dolara çevirdim aylık sembolik alımımı da yaptım.

FROTO 20 tl olsun toplu alımımı yapacağım.

anlatmaya çalıştığım hisselere gereksiz anlam yüklenmemesi, eski bir otomotiv çalışanı olarak sektörün dinamiklerini az buçuk biliyorum

aslında bilmeyede gerek yok 2008 de gördüğü fiyat ortada , hedef fiyatım o rakamın çok üstünde.

10 yılda FROTO dünya lideri olmadı veya karını 10 a katlamadı

foruma yazmak istiyorum ama çok vaktimi alıyor, aybaşında yine uğrarım.

muhtemelen brisa yine düşecek yine alacam.
    aynı fikirdeyiz...ancak benim kriterlerim belli...şu an grafik pahalı olan froto, 2-3 sene aynı yerde kalsın, eğer yine diğer kriterleri geçerse (temel analiz, temettü verimi , konjontür vsvs), alıma başlarım....illa 20-30 tl olsun gibi bir hedefim yok, bence olması da doğru değil.

bakın konjontür analizi belki de uzun vade yatırımın en önemli adımı...grafik pahalı-ucuz dan bile önce gelebilir bazen...froto şu an uzun vadenin göz bebeği olabilir, ama 3-4 sene sonra ondan iyi pek çok alternatif olabilir.

mesela petkim...büyük yatırımları var...entegre tesis hazır...rafineri, liman vs...ama son teşviklerden sonra sektöre pek çok oyuncu girecek...bu yatıırımların önemli bir kısmı 5 yıl sonra bitmiş olacak...şu an alım listemde 1 numara olsa da, 5 yıl sonra listeden çıkmak zorunda kalacak belki.

aselsan şu an göz bebeği belki...ama bir hükümet değişimi olsun, anlayış değişsin...belki şu anki fiyatının yarı fiyatına alıcı olmak mantıklı olmayacak.

zamanla çok şey değişir hisseler için...her canlı gibi doğar, gelişir ve ölür hisseler...ömrünün sonuna yaklaşmış hisseleri iyi tespit edip, uzak durmak gerekir...çünkü biz uzun vade yatırım yapıyoruz....ölümü yaklaşmış bir hisseyi uzun vade yatırım olarak portföye eklemek büyük hata olur.

5. Konjontür analizine bir örnek daha,

Arçelik: 2009 da 0,9 tl lerden işlem gördü...27 lerde zirve yaptı (bölünmüş fiyatlarla)...dile kolay 9 senede 30 kat...grafik pahalı kriterine göre, normali yaklaşık 5 kat...pahalı sınırı 10 kat tır(9 sene için)...hadi diyelim çok ekstrem zamanlardı 2009, onu boşverelim 2010 u baz alalım...o zamanda yaklaşık 8 kat ediyor...yine pahalı sınırında.

Peki geçen yıl ne oldu da bu güzelim kağıt 1 yılda 27 lerden 16 lara düştü....pek çok uzun vadecinin göz bebeği, koç grubu hissesi vsvs...Önce beyaz eşya vergi indirimi ile çoştu, sonra öne çekilen talep nedeniyle son 1-2 çeyrektir de marjlar kötü.

yurt içinde büyüme sınırlara gelince, yurt dışı bir kaç yatırım denemesi oldu..orada da işler pek iyi gitmedi.

bence 27 ler uzun süre zirve olarak kalabilir...aselsan da 47 lerin zirve olarak kalacağı gibi, ya da turk traktör de 80 lerin kalacak olması gibi.

yani, konjontür analizi çok kritik.
    Son düzenleme : Cautionary; 12-04-2018 saat: 16:07.

6. Tucay turşucu integral menkul değerlerden...uzun vade yatırımın öncü analistelerinden...takibe değer...ama o da 20 tl lerden bu yana arçelik için fiyatı uygun, uzun vade için alınabilir diyor.

hatta sasa gibi 1 yılda uçmuş gitmiş bir kağıt için, gelecek vaadediyor, fiyatı pahalı alım önermem diyebildi...sat diyemedi...2 senede 16 kat gitmiş kağıdı satmayacaksın da ne yapacaksın...turşusunu mu kuracaksın. nitekim teşvik gazına 16,5 lardı gördü, şimdi 11,5 larda.

2 sene içinde 5 tl altına düşerse ilgilenirim belki...belki diyorum çünkü o zaman ki temel değerleri cazip olmalı...şimdilik başka hisse mi yok diyorum.

7. Petkim e rakip olarak kimler gelecek acaba?
    Ve şu konjöktürde Petkim in yaptığı yatırımların benzerlerini yapabilmek en az kaç yılı alır sizce?

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    düzenli rutin alımlar yine yapılır...dünkü gibi şok düşüşler senede bir kaç defa gelebilir...bunun için de kenarda yedek akçe olmalı.

yani hisse portöyü hiç bir zaman %100 hisse ile dolu olmamalı...mesela 10 bin tl lik hisse varsa, boşta illa ki 2-3 bin olmalı...anlık fırsatlardan yararlanmak için...uçup kaçar diye kenarda sıfır nakit bırakmak doğru değil.

öte yandan gün içi işlem yapma fırsatı da olmayabilir çoğu zaman...mesela önceki gün %7, dün %5 aşağıdan işlem yapma fırsatım oldu...ama bu güniçi anlık bir fırsattı...gün sonunda düzelmişti her şey (dün %5 aşağıdan x tl uluse, ve %3,5 aşağıdan x tl brisa alındı..günü toparlanarak kapadılar).
    Ben kriz döneminde oransal olarak daha az düşeni satıp daha fazla düşeni almayı tercih ediyorum. Motivasyonum temeli bozuk olan değil aşırı satılanı tercih etmek. Dünde böyle fırsat veren hisseler oldu. Toparlanma durumda bu hisseler hızlı toparlandığı için kazanım sağlanabiliyor.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Sayfa 487/637 İlkİlk ... 387437477485486487488489497537587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •