Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
Bence seçimlerin sonucu ne olursa olsun piyasa olumlu etkilenir ve bardağı her 2 sonuçta da "yarı dolu olarak" görmeye çalışır piyasa. Nedeni de şu: Halihazırda BİST diğer GOP'ların borsalarına göre ciddi iskontolu işlem görüyor yani riskler fiyatlanmış durumda. Ortalama 2018 F/K'sı 5.5 olan bir bankacılık sektörü TR haricinde başka bir ülkede yoktur (Not: Halkbankın 2018 F/K'sı 2.3 olup ortalamanın %60 altındadır). Arkadaki büyük tabloya (küresel konjonktüre) bakıyoruz ve oradaki gelişmeleri de olumlu görüyoruz, GOP'lar GP'lara oranla daha hızlı büyüyorlar ve TR'nin de içinde bulunduğu GOP'ların getirisi daha yüksek. Mevcut küresel trend değişmedikçe, seçim sonucu ne çıkarsa çıksın TR ekonomisi ve HALKB olumsuz etkilenmez. Öte yandan ben İYİ Parti'nin potansiyelini oldukça yüksek görüyorum. Akşener, biri çok büyük diğeri ufak boyutlu 2 taahhütte bulunup CHP ve Saadet ile ittifak yaparsa onların desteğini alıp Başkanlık seçimini kazanır: 1) Parlamenter sisteme geri dönmeyi taahhüt edecek, 2) MV seçilme barajını %10'dan %4 gibi makul bir seviyeye indirecek. Başkanlık sistemini sadece AKP destekliyor (kendi ipini çekip kendi kendini imha etmiş olan MHP'yi saymıyorum), diğer tüm büyük partiler parlamenter düzenden yana. Şahsen ben de Başkanlık taraftarı değilim ve TR için iyi bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. İşte Akşener bu 2 taahhüdü verirse, hem RTE hem de AKP kaybeder. Bana göre iktidar değişikliği için yegane yol da budur.
Sn TH,
Halkb ve küresel ekonomi ile ilgili yorumlarınıza katılmakla birlikte TR için siyasi tezinize katılmıyorum çünkü, RTE karşısındaki ittifak sağlıklı bir yapı değil,hepsinin ortak amacı RTE yi indirelim yargılayalım havasındalar böyle bir ortamda Amerika ve FETO illetleri bu ülkeye çok çorap örer olay sadece iktidar değişikliği ile kalmaz...Kaldı ki sizin buyurduğunuz tezde, ne borsa ne arsa kalır hepimiz geleceğimiz için yeniden varolma savaşına gireriz...Çok seçimler çok yalanlar bizleri bekler...