Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
Başta Sn Cautionary ve Sn Dudu ve devamında bilgisi olan herkese bir sorum var.

Makroekonomik gidişat ve şirketlerin karlılıklarındaki artış(Hektaş 64%, Froto 59% , ve Soda 42%) hakkında bir yorumunuz var mıdır acaba?

Bahsettiğim şirketler takibimde olan şirketler olduğu için örnek verdim, şirket özelinde bir cevaptan ziyade biraz daha makroekonomik ve/veya endeksin gerçekten görece ucuz mu kaldığı yönünde bir cevap bekliyorum diyebilirim.

Teşekkürler.
Hayat döngülerden oluşuyor...ekonomiler, sektörlerde aynı şekilde...bu yüzden hisseler için konjonktür analizi çok önemli diyorum...Türk traktör de güzel günleri geride bıraktı mesela, önceki yılı zor yakalıyor.

Dunya, özelde bizi daha çok etkilediği için Avrupa buyumesi son 5-6 yılın zirvesinde, bu nedenle ab ye ihracat yapan otomotiv ve Çelik sektörü en iyi dönemlerinde...sadece hektas in hikayesi daha farklı ve özel.

Mesela ab de buyume verileri yavaşlamaya işaret etmeye başladı, öncü pmi verileri yavaşlamanın ivmesinin daha da artacağını gösteriyor..,bu nedenle başta froto ve toaso önünüzdeki çeyreklerde olumsuz etkilenebilir.

Dünya buyumesinde bahsettiğimiz döngüler nedeniyle, yavaşlama bekliyorum..,bu durum global talepten etkilenen Demir Çelik sektörünü de olumsuz etkileyebilir.

Özetle, mal satılan piyasadaki döngüler şirketlerin karlılığını etkileyen en önemli faktörler..,konjonktür analizi dediğimiz şey de bu döngüleri, firma özelini de dikkate alarak analiz etmek demek.