Sayfa 81/1032 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 641 - 648 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    TRENDHOUND Ustat Selam,

Sell in MAY, GO Holiday icin ne dersin ?

MAyis AYI, Papaz in ve Hakan Atilla nin Mahkemelerin karar tarihi.

OFAC tan bir ceza gelebilir haberi var.

Sanki iki hukumet hala anlasamadi gibi, uzun vadede Halkbank kazanirda, kisa vadede Sell in MAY sendromumu olur ?

Halkbank diplerde, ama yeni bir dip daha da bulabilir belki,

Birde BABAM dan kalma TAksi plakasi var, 1 Omurdur bizde, Baba yadigari,

Bu UBER Istanbulda plakayi bitirir mi ?
    "Sell in May and go away, don't come back 'till St. Leger's Day" atasözü artık geçerliliğini yitirdi çünkü bir stratejiyi herkes takip etmeye başlarsa artık o strateji geçerliliğini yitirmeye başlar. O yüzden bunu kafaya takma. Mayıs ayında ben OFAC ile ilgili bir icraat bekliyorum. UBER'in etkisi TR gibi tam anlamıyla serbest olmayan piyasalarda kısıtlı olur diye düşünüyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by qumarbazz Yazıyı Oku
    Dohol topiğine mi geldik.
    Arkadaşın biri bir analiz rica etmiş onu kıramadım ve temel analiz babında bir kaç kelam ettim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    DOHOL'ün %64 ü Aydın Doğan'a ait (aileye), senin rakamın yanlış, KAP'a bak görürsün, 1 milyar 668 milyon lot hisse Doğana ait, işte DOHOL'daki bu hisseleri sattı adam artı sahip olduğu diğer şirketleri veya hisselerini (satış anlaşmasının kapsamı dahilinde)

Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
    Sermayedeki Payı(%)
    Doğan Ailesi 1.667.805.543,92 TRY %63,73
    Tamamen yanlis bilgi .
    Dgzte yi hurgzi satti d&r yolda bunlarda holdingin istirakleri .para dohol kasasina girer tabi ki dogan ailesinin hissesi fazladir ona laf yok ama sizin lafinizdan gelecek yaklasik 4 milyar tlnin holdinge 1 lira girmeyecegi anlasiliyor ki bunu cok incelemeden aceleyle yazdiginizi farzediyorum.
    Bu arada halkb ve doholde de yuklu pozisyonum var
    Iyi aksamlar dilerim
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Arkadaşın biri bir analiz rica etmiş onu kıramadım ve temel analiz babında bir kaç kelam ettim.
    Th üstad lafim sizin şahsınıza degil.genele soyledim.konu uzuyor o sebepten.iyi sohbetler.

SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederiz Yapı Kredi tahtasında ki yorumlarınız için sayın TH. Yani her iki pozisyonda da kazanç açısından bir fark yok. Acaba rüchan hakları nasıl satılır ? Ayrı bir pazarı mı var ? Finasinwestten işlem yapıyorum. Burada internetten satmak mümkün mü, brokerlara mı yaptıracağız işlemi ? Bedelli baskısından kurtulan hisse de harreket tarzı nasıl olmalıdır. Piyasa yapıcısı nasıl hareket eder. Rüchan kullanım son tarihine kadar hisseyi baskılar mı ? 1 milyar dolara ilaveten 500 milyon dolara kadar da sermaye piyasalarından borçlanacaklar. Bu borçlanma arayış tarihlerinde şirket değerini kuvvetli gödtermek için hisseyi yukarı kaldırabilirler mi ? İnanılmaz iskonyolu fiatı ile çok güçlü bir sermaye yapısı olacak, bu kriz ortamında hisse için çok olumlu olacağını düşünüyorum sayın TH. Siz bu hissenin tahta yapıcısı olsaydınız hangi zaman dilimlerinde nasıl hareket ederdiniz ? Tekrar teşekkürler.
    Rüçhanlar belirtilen tarihte hesabınıza geçer ve rüçhan tahtası da açılır. Arzu ettiğiniz taktirde bunları 1.61 tl civarından satabilirsiniz. Rüçhan fiyatı spot hisse fiyatına endekslidir ve yukarıda hesap ettiğim şekilde siz de bunu hesaplayabilirsiniz, haliyle tahtadaki fiyat bundan %1-2 gibi farklı olabilir, bunun nedeni piyasanın tam olarak mükemmel olmayışından kaynaklanır, kimisi hesaplayamaz alım yapar, kimi yanlış hesaplar, doğru hesaplayanlar da fiyat olması gerekenden düşükse bunu fırsata çevirir, rüçhan fiyatı spotun hareketlerinden kaldıraçlı olarak etkilenir her 2 yöne de. Bedelliye katılmak isterseniz, genelde hesabınızda buna yetecek nakdin olması yeterli oluyor. Bu bedelli sonrasında YKBNK sermayesi en güçlü banka olacak ve bence geleceği oldukça parlak. 2017 sonunda 30 milyar tl olan özkaynaklar 2018 sonunda 38 milyar tl yi aşacak çünkü hem 2018 net kârı eklenecek hem de bedelliden gelen 4.1 milyar tl. Sermayesi de 8.45 milyar tl ile TR'deki en yüksek rakam olacak. 2. en büyük sermaye 4.2 milyar tl ile GARAN'dadır, AKBNK'ınki 4 milyar tl dir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    DOHOL'ün %64 ü Aydın Doğan'a ait (aileye), senin rakamın yanlış, KAP'a bak görürsün, 1 milyar 668 milyon lot hisse Doğana ait, işte DOHOL'daki bu hisseleri sattı adam artı sahip olduğu diğer şirketleri veya hisselerini (satış anlaşmasının kapsamı dahilinde)

Son Durum İtibariyle Sermayeye Dolaylı Yoldan Sahip Olan Gerçek ve Tüzel Kişiler
    Sermayedeki Payı(%)
    Doğan Ailesi 1.667.805.543,92 TRY %63,73
    Aynı şeyi yazmışsınız zaten, Adilbey A.S. halka açık degil ailenin tamam, aynı kapıya çıkar, sorumun cevabı degilki bu ?

Devir bedeli holding hesaplarına resmi olarak girer, ama zamanla aile parayı buhar edebilir derseniz bu bir yorumdur.

Ayrıca holding hesaplarında gözüken 4 milyar finans borcunun 1/3 ü medya şirketlerinin. Anlasma sartlarını tam bilmiyoruz ama iki ihtimal var ya gelen parayla defaten kapatılır yada tüpcüye gececektir bu borc, ilave bilgi...

7.  Alıntı Originally Posted by Camoka Yazıyı Oku
    Aynı şeyi yazmışsınız zaten, Adilbey A.S. halka açık degil ailenin tamam, aynı kapıya çıkar, sorumun cevabı degilki bu ?

Devir bedeli holding hesaplarına resmi olarak girer, ama zamanla aile parayı buhar edebilir derseniz bu bir yorumdur.

Ayrıca holding hesaplarında gözüken 4 milyar finans borcunun 1/3 ü medya şirketlerinin. Anlasma sartlarını tam bilmiyoruz ama iki ihtimal var ya gelen parayla defaten kapatılır yada tüpcüye gececektir bu borc, ilave bilgi...
    Hisseler el değiştiriyor, bunun şirkete para girmesi ile ne alakası var? Mesela sen elindeki hisseleri borsada sattığında bunlardan gelen para şirkete mi gidiyor yoksa senin cebine mi giriyor? Senin cebine giriyor, öyle değil mi? Ve bunun şirketin bilançosu ile bir alakası oluyor mu? Olmuyor. Senin hisse satışınla Doğan'ın satışı arasında bir fark yok. Mevcut hisse sahibi şirketteki tüm kurumsal haklarını bir ücret karşılığı satıp hissedarlıktan çıkıyor, böylece adam gelecekteki tüm finansal menfaatini (ve de yükümlülüğünü) devrediyor, varlıkların sahibi değişmiş oluyor sadece, bunun şirketin bilançosuyla bir ilgisi olabilir mi? Satıcı alıcıdan gelen parayı tümüyle cebine koyup gidecek aynen senin hisse satman durumunda oradan gelecek parayı cebine koyup gideceğin gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Hisseler el değiştiriyor, bunun şirkete para girmesi ile ne alakası var? Mevcut hisse sahibi şirketteki tüm kurumsal haklarını bir ücret karşılığı satıp hissedarlıktan çıkıyor, böylece adam gelecekteki tüm finansal menfaatini (ve de yükümlülüğünü) devrediyor, varlıkların sahibi değişmiş oluyor, bunun şirketin bilançosuyla bir ilgisi olabilir mi? Satıcı alıcıdan gelen parayı tümüyle cebine koyup gidecek.
    Yapmayin allah askina gazoz kapagiyla mi degisiyor hissedar yapisi eger siz ben o onlar dohol hissedariysak ve bizim istirakimiz tum aktif pasifleriyle satiliyorsa dogan holding as ye bu para nasil girmez.
    Bilginize saygim sonsuz ama sizin bu dohol satis sureciyle ilgili maalesef ki bilgi eksikliginiz var.
    Sayfayi mesgul ettiysem ozur dilerim
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.
    @borsavizyon

Sayfa 81/1032 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •