Sayfa 336/540 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436 ... SonSon
Arama sonucu : 4317 madde; 2,681 - 2,688 arası.

Konu: ULUSE - Ulusoy Elektrik

1. İyi akşamlar arkadaşlar. Yatırımcı arkdaşlar gerekli yorumları yapmışlar ellerine sağlık.Bende kendi adıma yorumlamak istedim.
    Öncelikle kar zarar durumundan başlayalım.

Faaliyet raporunu okumuşsunuzdur.Sadece burda kar-zarar durumuna odaklanıp bazı noktaları kaçırmayalım.Artışlar aşağıdaki resimde gözüküyor.Fakat burda dikkat edilmesi gereken nokta , 2017 Bilançosundaki toplam yurtdışı satışlarının %55 'i 1Ç18 bilançosunda sağlanmış durumda.
    Bunun üzerine Kap'a verilmiş 2 haber var. 12 Milyon Dolarlık yurtiçi ( dolar 4 TL desek 48 milyon TL yılsonu bilançosuna eklenecek) , 2,8 milyon dolarlık yrtdışı ( dolar 4 desek 11,2 Milyon TL 2Ç2018 bilançosuna eklenecek-2 aylık süreli sözleşmeydi ) lık sözleşmeler var.

Ben bu konuda belki iyimserim ama işlerde yaz ile birlikte daha yeni sözleşmeler geleceğini düşünüyorum. Yine aşağıdan artışları görebilirsiniz.

Burdan gider kalemlerine bakacak olursak ( ordada ufak bir yazım yanlısı olmuş sanırım çok önemli değilde, böyle hataların olmaması lazım)

Argeye gecen seneye göre %64,06 oranında artış sağlanmış ki bu bence öenmli bir nokta. Pazarlama giderleri , yönetim giderleri ve satış maliyetlerindeki artış normal karşılanmalı.

En son Pay başına kar gecen sene 0,23 iken şu anda 0,4'de çıkmış durumda.

Faaliyet raporunda olması dolayısıyla buraya uzun uzadıya yazmadığım
    Faaliyet Raporu 4.2 Faaliyetlerimize ilişkin Önemli Gelişmeler Kısmını bir kaç defa tekrar okumanızı tavsiye ederim.
    Yurtdışı piyasalarda giderek varlığımızı arttırdığımız vurgulanmakta.

Yazdıklarım kısa vade değilde uzun vadeci olduğumdan , uzun vadeli yatırımcıyı daha çok ilgilendiriyor sanırım.
    Şimdi beklentiler ve gerçekler olarak baktığımızda %100 oranında bedelsiz, gayet uygun temettü veren, ayrıca daha çok gelişmeye açık , karın arttığı bir şirkette yatırımcıyız.Bundan daha başka ne istenebilir.

Günlük fiyat politikasına bakarsak (ki bende bakıyorum, 19,8x den maliyetim zaten), son 1-2 aydır yasanan siyasi gelişmeler olsun, seçim olsun, yabancının sadece hisseden çekilmesi değil bistin içinden geçmesi gibi olaylar yasıyoruz ve fiyat düşüyor.
    Yerli yatırımcı dövize yöneliyor , kısa vadede hiç bir şey söylemiyorum ama uzun vadede geleceğine gayet iyi bakıyorum ben.

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

Emeğine sağlık sn. Yıldız Tozu.
    Uluse'nin geleceği parlak görünüyor. Orta uzun vadede yatırımcılarını mutlu edecektir.

ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol açacağız"

4. Arkadaşlar temettü hisse başına ağustos ta yine net 0,55 krş olarak mı verilecek. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by karabağ Yazıyı Oku
    Arkadaşlar temettü hisse başına ağustos ta yine net 0,55 krş olarak mı verilecek. Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler.
    Sn.karabağ ; 0,55 TL olarak verilecek ama örnekle açıklıyım. Şu anda sizin 1000 LOtunuz var diyelim.Bölünme sonrası elinizde
    1000 -Eski lot
    1000 -Yeni lot olmak üzere toplamda 2000 lotunuz olacak.

Ama verilecek temettü sizin 1000-eski lot üzerinden hesaplanacak. ve toplamda 1000*0,55 = 550 TL alacaksınız ve temettü aldığınız gün sonrası lotlarınız eski ve yeni olarak ayrışmayacak.

YTD.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

6. Hissedeki yukselis icin yurt disi ihracati cok onemli ...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. Bölünme gerçekleşti arkadaşlar.

09:55 te fiyat ayarlanacaktır. Hesaplarınıza bakabilirsiniz.

Ekleme : Fiyat 8,940 TL den açılış olacak.

YTD.
    Son düzenleme : Yıldız Tozu; 04-05-2018 saat: 09:52.

Rabbim utandırmasın işallah

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 336/540 İlkİlk ... 236286326334335336337338346386436 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •