Originally Posted by
pilavli
Trendhound üstadın tutmayan tahminleri sıralı liste:
1) (dolar 3.80 lerdeyken) dolar düşecek 3.5 olacak 3 olacak (bugün 4.45)
2) (dolar endeksi 89'ken) dolar endeksi düşecek (bugün 93)
3) (borsa 120k iken) borsa 150 bin olacak (100 altını gördük şimdilik)
4) Halkbank: civciv çıkacak kuş çıkacak (hamamböceği çıktı)
5) YKB: en güçlü en iyi banka oldu en çok o çıkacak (ertesi gün -%5 yedi)
6) rezerve..
Hatırladıklarımı yazdım, yeri geldikçe editlerim..
Üstadın bilgi paylaşımları ve yorumları fevkalade ama tahminleri fasulyeden maalesef..
1) Dolar: TCMB'nin ve Hükümetin bu konuda bu kadar beceriksiz, amatör ve basiretsiz olabileceğini varsaymamıştım, maalesef öyle çıktılar. Fırça atınca veya medya üzerinden "dolar düşecek" haberlerini yayınca doların düşeceğine inanıyor bu adamlar.
2)%4 lük bir çıkış trendi değiştirmez, düpedüz bir salınımdır bu, 105 den bu yana hala DXY düşüş trendindedir, ABD hükümetinin arzusu ve amacı doların düşmesi yönündedir.
3) Hiç beklenmeyen bir baskın seçim haliyle görünümü değiştirdi ancak bu beklentim hala geçerlidir.
4) HALKB'a hamamböceği benzetmesi için henüz erken, şiddetli düşüş trendinde 8.5 ayı doldurduk, az kaldı.
5) Çok kısa vadeyi baz alıyorsun. Borsa kısa vade bakış açısı ile uyum göstermez.
Yukarıdaki eleştirilerin başımın üzerinde yeri var ancak çok kısa bir vade baz alınarak yapılmış eleştiriler bunlar, ayrıca tamamen sürpriz olan baskın seçimin yarattığı olumsuzlukların etkisi de bilinçli olarak dikkate alınmamış. Ana rahmine düşmüş bir bebeğin doğması bile 9 ay 10 gün alıyor normal şartlarda.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri