Originally Posted by
guest
gundwane ben bu olayı yaşadım bizzat kendim ciddi zarar görmeme rağmen yuvası dağılan on binlerce insan, kafayı yiyenler, borç batağına düşenler intihar edenler.. evlenemeyenler vs vs.. yani tam bahsettiğiniz tradeji..
bunu kimse umursamadı belki çok az insan.. bu tür durumlar da yaklaşım şöyle oluyor; burası türkiye nasıl durumla karşılaşırsan karşılaş bu senin sorunundur..
mesela bankaya mevduat yatırdıysan devlet el koyup ödemediyse, bu senin sorunundur.. (bundan dolayı yaşayacağın sıkıntılar da) ekonomi battıysa işşiz kaldıysan bu yine senin sorunundur..
bana unut gitsin bir şekilde hayattasın dediler .. bende dolar aldım.. paramı dolara gömdüm..
yine söylüyorum, birilerine hassasiyet duymak, üzülmek, acımak, haklı bulmak bir algı sorunudur.
sevmediğiniz insanların herşeyi hak ettiğini düşünürsünüz.. sevdiğiniz insanların en çok kazanmasını istersiniz.
ama birilerini sevip -sevmemek te algı sorunudur.. örnek; faize karşısınızdır %15 faiz alanların aldığı faizde gözünüz vardır.
beton da 20 kat kaz*****n helal kazandığını düşünürsünüz allah daha çok versin dersiniz.
bu tür durumlar da samimi yaklaşım tarafsız olmayı gerektirir, yani öncelikle dindar -laik ayrımı yapılmaz olaylara objektif bakılır, bilimsel analizler yapılır vs
bunu yapıryormuyuz ? hayır.. o zaman vur patlasın çal oynasın...
Yer İmleri